Сервіс е-малятко запрацює в Україні з 2020 року

2756 0
10 послуг, пов'язаних з народженням малюків, можна буде отримати онлайн.
ФОТО: MIRROR.CO.UK

ФОТО: MIRROR.CO.UK

Із січня 2020 року в Україні запрацює електронний сервіс для отримання адмінпослуг, пов'язаних із народженням дитини. Таке рішення раніше ухвалив уряд.

У липні Кабмін вирішив, що наразі сервіс почнуть втілювати у якості пілотного проекту, аби до січня 2020 року виявити усі можливі несправності та виправити їх.

Читайте також: Без черг та в зручний час. 7 електронних сервісів, які полегшать львів'янам життя

Через сервіс е-малятко можна буде отримати такі послуги: державну реєстрацію народження дитини, реєстрацію місця проживання малюка, внесення відомостей про дитину до реєстру пацієнтів, реєстрацію в державному реєстрі платників податків, призначення державної допомоги при народженні дитини, видачу посвідчення батькам багатодітних сімей та призначення допомоги дітям, які виховуються в багатодітних сім’ях тощо.

Нагадаємо, голова уряду Володимир Гройсман ще у лютому повідомив про те, що планується запустити такий сервіс для батьків. Тоді ішлося про 5 послуг.

Читайте також: Відтепер пенсію в Україні можна оформити онлайн

Оформити послуги можна буде у відділах соцзахисту, ЦНАПах і онлайн, а також подавши через електронний кабінет одну заявку з ім’ям дитини та необхідними послугами. В останньому випадку іти особисто до держустанов буде непотрібно.

Рішення про запровадження сервісу також має розглянути парламент.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!