Сесію у вишах можуть провести дистанційно

1451 0
За словами міністерки освіти, якщо в регіоні будуть погані показники захворюваності, то сесія буде відбуватися дистанційно.
ілюстративне фото: cherkasy24.info

ілюстративне фото: cherkasy24.info

Сесію у вищих навчальних закладах України в умовах карантину проводитимуть залежно від епідситуації у конкретному регіоні. Про це розповіла в. о. міністра освіти Любомира Мандзій.

Читайте також: У Міносвіти відповіли на найпоширеніші запитання про ЗНО 2020

«В Україні з 22 травня до 22 червня буде адаптивний карантин, відбуваються послаблення. Кожна область може ухвалювати рішення про пом'якшення тих чи інших карантинних заходів», – сказала вона.

За словами міністерки, якщо в регіоні будуть погані показники захворюваності, то сесія буде відбуватися дистанційно.

«Якщо показники в області дозволять, то обласна комісія може приймати рішення і адміністрація закладу готує заклад до відкриття... Так само і наступний етап - з 1 червня. Коли в групах не більше десяти осіб, то можна організовувати екзаменаційну сесію у закладах вищої освіти або проводити захист дисертації. Це залежить від ситуації в регіоні: відбувається ослаблення карантинних заходів», – сказала Любомира Мандзій. 

При цьому заклади освіти повинні забезпечити дистанцію, наявність антисептиків, проведення дезінфекції. 

Читайте також: Коли проведуть ЗНО-2020. Дати та предмети

Нагадаємо, що МОН через карантин на місяць посунуло дати вступної кампанії. Зокрема, прийом заяв та документів триватиме з 13 до 22 серпня (для тих, хто вступає за результатами ЗНО), і до 16 серпня для вступників, що складатимуть вступні іспити в закладі вищої освіти. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!