Сімох підозрюваних у нападі на табір ромів арештували без права застави. Доповнено

6905 0
Наразі вирішують питання про запобіжний захід для 20-річного хлопця, якого підозрюють в організації злочину.
фото із засідання Пустомитівського суду: Вікторія Балицька / facebook

фото із засідання Пустомитівського суду: Вікторія Балицька / facebook

Сімом підозрюваним у нападі на ромський табір у Львові обрали запобіжний захід у вигляді арешту без права внесення застави. Про це на своїй сторінці у Facebook із зали Пустомитівського районного суду повідомила голова поліцейської комісії ГУ Нацполіції у Львівській області, журналістка Вікторія Балицька.

Читайте також: Ультраправі і тверезі. Чому у Львові за погромом ромів бачать «руку Москви»

На відміну від попереднього засідання, на якому взяли під арешт двох перших підозрюваних у скоєнні злочину, це засідання було відкритим. Крім адвокатів, у залі засідання були присутні батьки підозрюваних.

20-річний хлопець, якого підозрюють в організації нападу на табір, за інформацією ТСН, визнає свою причетність до вчинення хуліганських дій, але заперечує вчинення вбивства. Його суд також узяв під варту без права застави, пише Zaxid.net.

Читайте також: Напад на ромів. Ми самі довели до цієї ситуації і маємо нести відповідальність

Раніше правоохоронці повідомили про підозру 20-річному організатору, якому інкримінують п.12 ч. 2 ст. 115 ККУ – умисне вбивство, вчинене групою осіб за попередньою змовою. За цей злочин йому загрожує ув’язнення до 15 років або довічне позбавлення волі.

Очільник МВС Арсен Аваков та керівник СБУ Василь Грицак, заявив про причетність Росії до нападу на ромів у Львові. Як розповів у ефірі одного з українських телеканалів глава Нацполіції Сергій Князєв, наразі поліція підозрює вже 14 осіб. 

Читайте також: Нові деталі у ромській справі: кого підозрюють і хто збирає для них кошти

Нагадаємо, у ніч на неділю, 24 червня у Львові на вул. Трускавецькій напали на табір ромів. Під час облави загинув 24-річний мешканець табору. Поліція затримала підозрюваних на місці події. Керівник Головного управління Нацполіції Львівщини Валерій Середа повідомив, що затриманих десятеро, та всі вони є чи були учнями львівських шкіл.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!