Що буде замість кінотеатру «Галичина» на вулиці Любінській

5740 0
Ще у 2017 році там планували будівництво комплексу, у якому мали бути офіси, житло, торгівельні приміщення та дворівневий паркінг.
Фото:Пресслужба ЛМР

Фото:Пресслужба ЛМР

У Львові на вул. Любінській, 93 планують звести комплекс багатоповерхівок. Виконавчий комітет Львівської міської ради минулого тижня розглянув звернення інвестора, який орендує цю ділянку. Сьогодні на місці кінотеатру «Галичина» нині пуска. Територія обгороджена, будівлю кінотеатру розібрали ще десять років тому. У 2017 році там планували звести 20- поверховий будинок і дворівневий паркінг.

Читайте також: Депутати дозволили знести будинок у центрі Львова

У 2017 році забудовник Тарас Барщовський отримав містобудівні умови і обмеження на будівництво на цій ділянці комплексу будівель. Там мали бути офіси, житло, торгівельні приміщення, дворівневий паркінг. Найвища будівля мала мати 20 поверхів. У 2019 році він звернувся за містобудівними умовами і обмеженнями для спорудження на цій ділянці офісних приміщень, та тепер знову хоче повернутися до містобудівних умов 2017-го року.

Читайте також: Депутати не проголосували за збереження вілли Стеткевича на Замарстинівській

На засіданні виконавчого комітету вирішили перенести голосування цього питання, аби вивчити «наміри забудовника» і актуальність спорудження комплексу у цьому районі.

«Заявник конкретизує наміри, тоді будемо приймати рішення, чи скасовувати містобудівні умови, які діють нині, на офісні приміщення. Це означає, що можуть вступити у дію первісні містобудівні. За проєктом 2017 року там передбачали житло на останніх поверхах, двоповерховий паркінг, також громадську забудову, торгівельні зали. Це є центральна ділянка великого мікрорайону, важливо щоби забудова мала і соціальне навантаження, щоби це не була суто комерція», – пояснює головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Він також зазначив, що після того, як інвестор надать додаткову інформацію про забудову, рішення знову винесуть на засідання виконавчого комітету. 

Додамо, що містобудівні умови та обмеження видані на ім’я Тараса Барщовського – підприємця, засновника групи компаній T.B. Fruit.

Кінотеатр «Октябрь» збудували на вулиці Любінській, 93 у 1980 році. Наприкінці 1980-х його перейменували на «Жовтень», а згодом на «Галичину». Будинок демонтували у 2013 році.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!