Які довідки потрібні дитині, щоб піти до школи чи дитсадка. Роз'яснення МОЗ

4357 0
Раніше уряд скасував низку форм та заборонив закладам освіти зберігати медичні картки дітей.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Медичні картки дітей не можуть зберігатись у школах та садках, оскільки дані про стан здоров’я дитини не можуть бути відкритими і зберігатися поза межами медзакладу. Таке право на медичну таємницю українцям гарантує конституція, повідомляє Урядовий портал.

При вступі до дитсадка достатньо надати довідку від педіатра чи сімейного лікаря, що дитина здорова. При вступі до школи можна буде показати лише довідку від лікаря про пройдений профілактичний огляд. Якщо дитина хворіє, то лікар може зробити відповідний запис зі згоди батьків чи інших законних її представників.

Усю інформацію про проведення вакцинації чи ревакцинації, а також здійснення туберкулінових проб лікарі чи медсестри фіксують у «Карті профілактичних щеплень», яку ведуть у навчальних закладах.

Читайте також: В Україні можна буде отримати консультацію лікаря по телефону

Інших довідок заклади дошкільної та шкільної освіти не мають права вимагати. Відповідний лист-роз’яснення уже надіслано у Міністерство освіти і науки.

Раніше Міністерство охорони здоров’я скасувало застарілі форми медичної документації. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!