Куди у Львові віддати дітей під час зимових канікул

6611 0
Незабаром, з 8 грудня, у львівських школярів розпочнуться зимові канікули. Цьогоріч вони триватимуть довше, ніж зазвичай, впродовж місяця. Tvoemisto.tv підготувало перелік заходів, які дозволять провести довгі зимові канікули цікаво і з користю.
Фото: velychkoliudmyla.blogspot.com

Фото: velychkoliudmyla.blogspot.com

Центр міської історії пропонує дітям та підліткам освітній проект "HistoryLAB: вивчаємо граючись" – це можливість активно і творчо досліджувати історію, де традиційна лекція зміниться на активний обмін ідеями між учасниками. Заняття відбуватимуться у форматі ігор, творчих майстерень, тренінгів, проектної і дослідницької роботи, повідомляють на сайті.

Програма розрахована на дві вікові групи: молодша (7-9 років) та старша (10-15 років).

Для молодших дітей пропонують "Школу анімації". Діти, спільно з тренерами працюватимуть над розробкою та створенням анімаційного фільму "Байки мого міста". Доведеться пройти всі етапи - від розробки ідеї, сценографії, збору матеріалів, візуалізації образів - до безпосереднього процесу створення. Звичайно, все це в супроводі професійної групи ілюстраторів, аніматорів та художників. Програма пропонує учасникам інший погляд на місто, де історія перетворюється в нові легенди та візуальні образи.

Програма для старшої групи "Торкаючись історії: побачити, почути та відчути минуле" - ідея показати історію міста через особисті досвіди, використовуючи сімейні та родинні історії, спогади та фото і відеоматеріали з минулого. Програма передбачає цікаві екскурсії, дискусії та практичні майстер-класи. Серед тем: "Минуле у фотокартках. Від ательє до Instagram", "Про що говорить карта?", "Усна історія. Історія на моїх очах". Також у програмі передбачені зустрічі з істориками, дослідниками, керівниками проектів Центру міської історії.

Також Центр радо надасть простір для додаткових занять вчителям-історикам, які мають бажання під час довгих канікул проводити заняття з історії на базі дослідницьких та візуальних матеріалів з тем, що "не вмістились" у навчальні години скороченої шкільної програми. Ця освітня пропозиція для вчителів має на меті збільшити інтерес учнів до історії і вийти за рамки стандартного навчального плану.

Програми триватимуть три тижні (з 8 по 26 грудня 2014). Набір груп відбувається за попередньою реєстрацією. за телефоном 0972099267, або e-mail [email protected]. Кількість учасників обмежена. Набір триває до 7 грудня 2014 р.

Адреса: вул. Богомольця, 6.

Читайте також: Топ-5 зимових розваг у Львові

Художньо-меморіальний музей Олени Кульчицької  запрошує дітей молодшого та середнього шкільного віку до участі у культурно-освітньому проекті "Зимові канікули у музеї Олени Кульчицької", який відбуватиметься з 8 по 30 грудня 2014 року.

Програма заходів у рамках проекту: 8 грудня майстер-клас "Брошка-квітка із тканини", 9 грудня майстер-клас "Лялька -оберіг із тканини",  10 грудня майстер-клас "Брошка-квітка із тканини",  11 грудня "Лялька -оберіг із тканини". Початок занять об 11:00.

15 грудня, 16 грудня,  17 грудня та 18 грудня "Листівка до святого Миколая" (виготовлення листівок із тканини та декоративних оздоблювальних матеріалів). Початок занять об 11:00.

 Із 22 по 25 грудня - "Майстерня ялинкових прикрас" . Протягом чотирьох днів на дітей чекають захопливі майстер-класи із виготовлення різноманітних ялинкових прикрас із тканини та декоративних оздоблювальних матеріалів. Початок занять об 11:00

29 грудня, понеділок - майстер-клас "Брошка-квітка із тканини", 30 грудня, вівторок - майстер-клас "Лялька -оберіг із тканини". Початок занять об 11:00 Вартість одного майстер-класу 20 грн. з особи. Усі необхідні матеріали надає музей. У рамках занять діти зможуть відвідати постійну експозицію музею та послухати цікаву екскурсію про життя та творчість художниці. Вартість екскурсії 25 грн. із групи.

Музей розташований за адресою: вул. Листопадоваго Чину,7.

Працює щодня з 10.00 до 18.00. Вихідні дні: п'ятниця і субота. Інформація та запис для участі у заняттях за тел. 261-07-06; моб. 0505295089.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!