Що робитимуть із бруківкою на Замарстинівській

5136 1
Бруківку заховали під асфальт на початку 70-х років минулого століття під час капітального ремонту вулиці.
Фото: Марія Стахів

Фото: Марія Стахів

Минулого тижня у Львові розпочали капітальний ремонт вулиці Замарстинівської із заміною асфальтного дорожнього полотна, трамвайних колій та прокладанням нового колектора. Під час підготовчих робіт під асфальтом виявили бруківку, яку закрили там на початку 70-х років минулого століття, коли востаннє проводили капітальний ремонт на відрізку від вулиці Гайдамацької до розворотного кільця по вулиці Торф’яній.

Наразі бруківку вилучають та складають на перехрестях прилеглих вулиць. За словами в. о. ЛКП «Львівавтодор» Романа Познанського, цією ж бруківкою замощуватимуть оновлену Замарстинівську.

Читайте також: Як курсуватиме громадський транспорт після закриття Личаківської. Маршрути

«Проектом передбачено замощення викопаної бруківки шляхом зворотного вкладання. Між коліями передбачаються плити ПКП, на яких влаштують рейки. Викопану бруківку поки що зберігають на будівельному майданчику, який охороняють», — розповів у коментарі Tvoemisto.tv Роман Познанський. 

Нагадаємо, ремонт Замарстинівської кілька разів відкладали. Торік у серпні анонсували, що ремонт вулиці розпочнуть на початку осені. Проте тільки у вересні оголосили тендер та очікувану вартість закупівлі – 90 110 686,80 грн.

На початку грудня вулицю закрили для проїзду електротранспорту. Тоді, за словами радника міського голови Львова Андрія Білого, реконструювати Замарстинівську планували на початку 2018 року.

У січні визначили переможця тендеру на реконструкцію Замарстинівської. Ним став ТОВ «Онур», який ремонтуватиме вулицю за за 84,47 млн гривень. Тут оновлять трамвайні колії, замінять дорожнє покриття, замінять колектори та комунікації.

Вікторія Ейсмунт


 


Читайте також:
29 Липня, 2018 12:47
Львівський В Європі ніхто вже тих плит ПКП не ставить! Це застраріла технологія, яка погано себе показує через 3-5 років.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!