Карта тривог і генератор. Що цього року українці шукали найчастіше в Google

1152 0
Спеціалісти Google надали аналітику щодо запитів українців в 2022 році.
Фото умовне

Фото умовне

Спеціалісти Gооgle надали аналітику щодо найпопулярніших запитів українців у 2022 році. Найчастішим запитом стала «Карта повітряних тривог».

Джерело: Українська правда

Другим пошуковим запитом року стали «Новини України», а на третьому місці «єДопомога». Українці також часто гуглили Олексія Арестовича та новий сезон шоу «Холостяк».

«Покупкою року» в Україні став генератор, а також сіль, бронежилет,  марка «русский корабель», павербанк і Starlink. Українців цікавило, що таке swift, ленд-ліз та надзвичайний стан.

Список популярних людей, якими цікавились користувачі у 2022 році, очолив Олексій Арестович, володимир путін, віктор медведчук, Привид Києва та Валерій Залужний.

В українській географії найчастіше питали про Гостомель, Бучу, Маріуполь, Чорнобаївку та Кременчук.

Читайте також: Google подарує українським вчителям десятки тисяч ноутбуків

Нагадаємо, що в пошукових запитах в Google у минулому 2021 році істотно зросла частка українськомовного запиту «Україна» порівняно з російськомовним «Украина». Проте «ґуґління» російською надалі домінує серед звичок пересічного інтернет-користувача у всіх негалицьких реґіонах України.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!