Що УКУ планує робити з недобудом біля податкової: три варіанти

4834 0
Університет ще не визначився, чи зноситиме недобудоване приміщення.
фото з google maps

фото з google maps

Український католицький університет, який став переможцем аукціону на придбання недобудованої будівлі конференц-залу, розташованого позаду будівлі ГУ ДФС у Львівській області, має три варіанти використання приміщення.

Як повідомив у коментарі Tvoemisto.tv перший проректор УКУ Тарас Добко, у цій будівлі можуть розмістити або конференц-зал УКУ, або студентський центр, або новий академічний будинок.

«Виходячи зі стратегії розвитку УКУ, наявна земельна ділянка, на якій розташоване університетське містечко, у майбутньому не забезпечуватиме всі потреби університету. Тому придбаний будинок разом із територією, що йому належить, – важливий напрямок для розбудови», – каже Тарас Добко.

Читайте також: Львів спить, Шептицький працює. Репортаж з першої цілодобової бібліотеки

Координатор стратегії УКУ 2020 Любомир Тарновський додав, що на цьому етапі університет ще не визначився, як саме використати придбану будівлю, у тому числі чи будуть її зносити, чи реконструювати.

«Найближчим часом ми не плануємо проводити там якихось робіт», – повідомив він.

Зазначимо, що Львівська міська рада цього року надала УКУ у постійне користування земельну ділянку поряд з недобудованим конференц-залом. Також цього року стало відомо, що Український католицький університет планує звести на вулиці Стрийській новий студентський гуртожиток.

Читайте також: У Львові на території наукового інституту хочуть збудувати житловий комплекс

Також в планах розвитку УКУ до 2025 року: побудувати адміністративну будівлю, ще один студентський Колегіум, два навчальних корпуси, а також конференц-залу та невеликий готель, у якому зможуть зупинитися гості міста.

Нагадаємо, регіональне відділення фонду Держмайна у Львівській області провело аукціон на придбання незавершеної будівлі по вулиці Стрийській, 35. Переможцем торгів став УКУ, який запропонував 10 млн 100 гривень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!