Як зміниться «Шевченківський гай» за наступні 10 років

2160 0
Виконком сьогодні затвердив стратегію розвитку музею під відкритим небом до 2027 року.

Музей народної архітектури та побуту у Львові матиме нові приміщення для зберігання фондів та адміністрації закладу. Про це під час обговорення Стратегії розвитку музею на наступні 10 років сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

«Нам треба однозначно планувати будівлю для збереження експонатів, для адміністрації, тому що будівля, яку зараз використовують для експонатів, адміністрації музею, повинна переходити до церкви, якщо таке бажання в церкви буде», – сказав Андрій Садовий.

Читайте також: Бджоли, гончарі, весілля. 10 фактів про Шевченківський гай

Водночас заступник міського голови Андрій Москаленко не дав чіткої відповіді на запитання від одного з членів виконкому, чи є в стратегії пункт про будівництво нового візит-центру. Як повідомлялося, тендер на реалізацію цього проекту оголошували тричі, однак жоден із них результативним не став. Крім того, у музеї планують збудувати містечко ремесел.

За словами Андрія Москаленка, найважливішими напрямками розвитку музею на наступну десятирічку визначено реставрацію та збереження об’єктів музею, наукову роботу та надання якісних послуг відвідувачам.

Зокрема, заплановано реставрувати пам’ятки народної архітектури, прокласти нові дороги для експозицій, збудувати паркінг та поліпшити освітлення. Також у планах реконструкція основної сцени музею – Співочого поля, сучасний інформаційний центр і максимальна транспортна доступність.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!