Шкарлета відправили у відставку з посади міністра освіти і науки України

1012 0
Сьогодні комітет освіти ВРУ майже одноголосно підтримав його відставку.
Фото: Сергій Шкарлет

Фото: Сергій Шкарлет

Сьогодні, 20 березня, міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета відправили у відставку. За відповідне рішення у Верховній Раді проголосували 295 народних депутатів. Інформацію про відставку підтвердив і сам міністр у сомережах.

«Закінчився мій термін перебування на посаді Міністра освіти і науки України. Та незалежно від обійманої посади продовжую працювати у сфері освіти і науки України»– зазначив він.

Додамо, що сьогодні комітет освіти ВРУ майже одноголосно підтримав відставку Шкарлета. Про це повідомила народна депутатка Наталія Піпа. Днем раніше вона також оприлюднила фото заяви ексміністра на звільнення.

Нагадаємо, що міністром освіти планують призначити Оксена Лісового, а міністром стратегічних галузей промисловості – Олександра Камишіна,

Для довідки:

Сергій Шкарлет балотувався у депутати Чернігівської обласної ради від Партії регіонів, заявляв, що підтримував експрезидента-втікача Віктора Януковича на виборах 2004 року. Він став в.о. очільника міністерства у червні 2020 року. Верховна Рада призначила Сергія Шкарлета міністром освіти і науки України 17 грудня 2020 року. Після цього у Львові мітингували проти нового очільника МОН. Показовим було те, що у статті, на якій базується його дисертація, знайшли збіги тексту з іншими джерелами.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 

 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!