Школа 3.0. Як у Львові впроваджують інноваційну програму для вчителів. Відео

9277 0
Центр інноваційної освіти “Про.Світ” відібрав 4 львівські школи до участі в унікальному проекті “Школа 3.0”. Проект триватиме 1.5 роки та націлений змінити те, як відбувається управління (лідерство), викладання і взаємодія в українській школі. Нещодавно директори та вчителі шкіл зустрілись на першій візійній зустрічі.
Фото: facebook.com/CenterPro.Svit

Фото: facebook.com/CenterPro.Svit

Зараз для 4 навчальних закладів Львова починається період розвитку в рамках проекту Школа 3.0. Це загальноосвітня школа-інтернат № 2, НВК “Школа-садок “Софія”, середня загальноосвітня школа № 98 та НВК ім. В. Стуса. Обираючи саме ці заклади, організатори керувалися наступними критеріями:

1. Заявки на участь подали щонайменше 10% вчителів школи, заступники та директор.

2. Результати діагностики (відповіді на питання у анкеті) та етап розвитку, на якому перебуває заклад.

3. Готовність команди брати участь у тривалій програмі (відвідувати модулі, виконувати міжмодульні завдання, працювати із наставником).

4. Об’єктивність команди у баченні конкретних проблем в школі, вміння їх озвучити та пояснити.

5. Схожість викликів і здобутків у обраних закладах, можливість ефективного спільного навчання і взаємного підсилювання.

Під час першої візійної зустрічі вчителі шкіл-учасниць мали змогу познайомитися і одразу обмінятися думками щодо реального і бажаного стану речей у школах. Формат швидких діалогів розворушив та налаштував на відкрите спілкування. Потім і вчителі, і директори отримали нагоду подивитися на проблеми та можливості шкіл під іншим кутом, очима інших учасників ринку освіти. 

Учасники проекту Школа 3.0 вже познайомились з тими, хто протягом наступних 1,5 року будуть натхненниками та помічниками на шляху до змін у їхніх навчальних закладах: Максимом Колядою, Наталією Бордун, Олексієм Молчановським та Лілією Боровець. На зустрічі також була присутня експерт Анна Валенса, яка фасилітувала діяльність учасників під час візійної сесії 11 квітня. З використанням новітніх підходів до організації роботи команди шкіл спробували оцінити потреби та інтереси усіх зацікавлених сторін шкільної освіти у Львові, об’єктивно розглянути перспективи і напрямки розвитку освіти в Україні загалом.

І насамкінець, кожна школа зі своїм партнером обговорила власні труднощі, оцінила свій потенціал розвитку та спробувала сформулювати свої принципи і цінності, які будуть визначними для пріоритетів змін школи.

Детальніше про те, як та в якій атмосфері проходила зустріч і як вчителі та директори реагують на інноваційну програму, дивіться у сюжеті:

Партнерська публікація


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!