Школи Львівщини хочуть перевести на єдину електронну платформу навчання

3743 0
95% педагогів під час карантину використовували у своїй роботі звичайні «месенджер» чи «вайбер».
Фото: Thomas Park for unsplash

Фото: Thomas Park for unsplash

Усі вчителі та діти у навчальному закладі мають працювати на єдиній електронній платформі. Це забезпечить синхронність та полегшить технічне забезпечення навчального процесу. Про це заявив керівник департаменту освіти і науки Олег Паска.

Читайте також: Іноді мої учні печуть солодощі, а не вчать математику – львівська вчителька про дистанційне навчання

«Коли ми провели дослідження, яким було дистанційне навчання і опитали вчителів, то з’ясували, що 95% педагогів використовували у своїй роботі звичайні «месенджер», «вайбер» тощо. Ці способи комунікації не є платформою для навчання, і, по суті, ускладнюють роботу, як для вчителів, так і для учнів та не дають необхідного результату», – розповів Олег Паска.

Навчальний процес ускладнювало і те, що кожен педагог використовував інший засіб комунікації, що також були змушені робити й учні.

«Важливо, щоб не було так, що вчитель хімії спілкується в «мудлі», вчитель фізики чи української мови у «вайбері». Це породжує хаос і в дітей, і в батьків, адже вони просто не можуть опанувати всіх цих платформ, які собі вподобали вчителі, одночасно», – додав Олег Паска.

Читайте також: Всеукраїнської школи онлайн на телебаченні не буде

При цьому він уточнив, що якою буде ця платформа, вирішуватиме сам навчальний заклад. До прикладу, це може бути Moodle або ж Google Classroom. Головна умова – всі вчителі та діти мають користуватись одним і тим же засобом комунікації.

Продовжить департамент і навчання для педагогів із використання дистанційних засобів навчального процесу. На це навчання скерували понад мільйон гривень.

«У наступній програмі вже передбачені кошти на такі заходи. Це сума в межах 3 млн 200 тисяч. Сюди входять і місцеві бюджети, адже фінансування здійснюватиметься на умовах 50 на 50%. Хоча це більше завдання місцевих бюджетів, ми пропонуємо скерувати ці кошти, щоб простимулювати процес», – підсумував Олег Паска.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!