Без паркінгу. У Львові вирішують, якою буде площа Двірцева після реконструкції. Варіанти

8700 0
У 2017-му році має стартувати реконструкція площі Двірцевої. Робоча група працює над варіантами концепції.
фото: Михайло Верхогляд, Вікіпедія

фото: Михайло Верхогляд, Вікіпедія

У Львові працюють над різними варіантами бачення площі Двірцевої. Директор ЛКП "Інститут просторового розвитку" Олег Шмід у коментарі для Tvoemisto.tv розповів, які питання щодо організації залишилось вирішити.

За його словами, поки що в Інституті просторового розвитку не дійшли до спільного бачення, на яку сторону площі Двірцевої піде громадський транспорт, а на яку – приватний. Водночас, обіцяють, що площа Двірцева стане більш пішохідною, аніж зараз. Також площу планують набагато більше озеленити та прибрати хаос з громадським транспортом, щоб зробити її зручнішою. Зараз вирішують питання, як будуть організовані автомобільні стоянки і зупинки громадського транспорту.

Читайте також: Як змінять громадські простори Львова. Плани урбаністів на 2017-й рік

Раніше пропонувалося розмістити трамвайну колію посередині, та цю пропозицію відхилили через ремонтні роботи на вулиці Чернівецькій. Тому трамвайна колія залишиться на тому ж місці, де вона є зараз. Окрім того, ще вирішують, чи піде громадський транспорт на вокзал окремою смугою, чи буде курсувати разом з приватним транспортом.

Нагадаємо, раніше планувалося побудувати на території вокзалу підземний паркінг. Та Олег Шмід розповів, що найближчим часом реалізація такої ідеї неможлива: «Підземний паркінг буде питанням наступних проектів. Наразі є паркінг Укрзалізниці, це їх територія, і ми навіть не зможемо претендувати на це місце. Паркінг розрахований на 270 паркомісць. Невідомо, чи доцільно створювати підземний за кошти інвестора, чи за кошти міста. Місто не може зробити підземний паркінг, бо це дуже дороге задоволення. Таке будівництво не витримає жодне місто, щоб за кошти платників податків робити підземний паркінг для більш заможних верств населення, які мають автомобілі. Ми дуже сумніваємося, що знайдеться інвестор, який захоче збудувати підземний паркінг, коли поруч є наземний».

Читайте також: Будівництво індустріального парку у Рясному планують розпочати в червні

Як додав Олег Шмід, після вирішення цих питань у ЛМР почнуть розробляти проект. Якщо його встигнуть зробити до кінця літа, і залишаться ресурси для фінансування, – то тоді ж розпочнуться роботи. Скоріш за все, цього року фінансуватиметься лише розробка проекту, а наступного – роботи на площі.

Підготувала Олеся Шеремета


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!