Скільки коштуватиме місячний проїзний е-квиток у Львові

12991 1
У Львівській міській раді презентували стратегію розвитку громадського транспорту Львова на найближчі роки.
фото: lvivportal.ua

фото: lvivportal.ua

Безлімітний місячний абонемент для мешканців Львова із безкоштовними пересадками коштуватиме у межах 400 грн. Про це під час презентації стратегії розвитку громадського транспорту Львова розповів заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий.

За його словами, після впровадження е-квитка перевізникам планують платити за кожен кілометр маршруту.

«Спершу необхідно змінити концепцію відносин між пасажирами і перевізниками. Нині маємо таку схему: пасажир дає готівку водієві, а той якусь частину віддає перевізнику. Натомість перевізник за ці кошти має заправити, відремонтувати чи помити автобус. Ми маємо перейти на оплату транспортної роботи, але разом із впровадженням електронного квитка», – вважає Андрій Білий.

На кожен вид транспорту необхідно визначити ціну за кілометр. Також водієві пропонують надавати бонуси за дотримання графіку, чистоту в салоні та чемність. 

Оплата транспортної роботи у Львові за приблизними підрахунками може коштувати 2,1 млрд гривень на рік. Оплатою транспортної роботи має займатися оператор. Загалом сама роботи електронного квитка у Львові має виглядати так:

Пасажир – транспортна картка / банківська картка / готівка / мобільний додаток – оператор е-квитка – перевізники.

Нагадаємо, що перший етап роботи над е-квитком розпочали у 2015 році, коли підписали меморандум із ЄБРР. До серпня 2017 року ЛКП «Львівавтодор» підписав кредитну угоду та оформив фінансування. До квітня 2019 року триватимуть тендерні процедури, а весь громадський транспорт має перейти на е-квиток у січні-травні 2020 року. Детальніше терміни впровадження е-квитка описані нижче.

Вікторія Ейсмунт

Інфографіка Марії Стахів


Читайте також:
28 Листопада, 2018 18:44
666 ... вони знають , хочуть , планують , та той "віз" і нині там , де був ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!