Скільки коштуватиме перша платна дорога Львів – Краковець

12418 4
Тендер готують оголосити до кінця цього року.
фото: Inspired

фото: Inspired

Вартість проїзду першою платною дорогою Львів – Краковець, будівництво якої планують розпочати вже наступного року, становитиме не менше 20-70 євроцентів за кілометр. Про це у інтерв’ю телеканалу «Прямий» повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

Читайте також: Північна об’їзна Львова стане частиною транснаціонального коридору Go Highway

«У випадку України, європейських країн, де практикується платні автобани, вартість кілометра проїзду буде варіюватися між 20-70 євроцентів. Зараз йде дискусія», – сказав Володимир Омелян.

За його словами, вартість платних автобанів у Китаї становить 20 євроцентів, а у Європі – 50-70 євроцентів. Втім ствердно говорити про українську вартість платної дороги можна буде після проведення тендеру і визначення підрядника. Крім цього, у Мінінфраструктури вже розпочали підготовку техніко-економічної документації на ще один платний автобан Київ – Біла Церква. Тарифи на проїзд буде встановлювати компанія, яка й збудує дорогу, після чого, за 30-50 років, всі автобани мають стати державними. 

Читайте також: Через Львівщину будуватимуть європейський автобан Лісабон – Шанхай

Нагадаємо, ідея будівництва платних доріг в Україні виникла ще 2016 року. За попередньою інформацією, перша концесійна дорога пролягатиме у напрямку Львів – Краковець і сполучатиме Міжнародний автомобільний пункт пропуску «Корчова-Краковець» зі Львовом. Траса оминатиме населені пункти Наконечне, Наконечне 2, Яворів, Івано-Франкове та Львів (Північний об’їзд) і будуватиметься відповідно до технічної категорії 1а (4 смуги руху).

Зазначимо, що нині в Україні відсутні платні автомобільні дороги. Закон дозволяє їх будувати, проте вимагає забезпечення альтернативного проїзду автомобілів безоплатним шляхом.


Читайте також:
1 Вересня, 2018 10:17
Захар За такі гроші самі будуть їздити. Ціни в євро а зарплати в гривні.
31 Серпня, 2018 23:42
Вася Ну шо - довибирались, ідійоти?
Замість використання акцизних коштів, які вправно здирають при кожному заправленні на ремонт автошляхів - отримуйте платну дорогу.
Зрештою - жріть... хотіли "життя по-новому" - отримуйте, тільки не вдавіться!
31 Серпня, 2018 20:57
Андрій 100км- 2-4євро максимум. Все що вище цієї цін -здирництво! Кожен автомобіліст в Україні ЩОРАЗУ коли заправляє своє авто, сплачує близько половини вартості пального Акцизний збір, який офіційно мав би йти на дорожню інфраструктуру. Це колосальні суми в межах держави! Схожа схема дорожнього збору діє у Німеччині з її автобамами... В Бундесі автобами є, а в Україні ЯМИ!
І не треба розказувати про європейські вартості 1 км дороги, в Україні це все в рази дешевше!
31 Серпня, 2018 15:58
Володимир В Польщі наприклад 20 грош повинні відбиватись від населення і їх заробітків ане скільки коштує в Європі адекватна ціна 50 коп за км
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!