Скільки львів’ян щодня користуються громадським транспортом

2177 0
25% львів’ян щодня користуються автомобілем.
Фото: Transportphoto

Фото: Transportphoto

Більше половини львів’ян щодня користуються громадським транспортом. Про це під час відкритого інтерв’ю Tvoemisto.tv, у межах проєкту «Реформи без ілюзій», розповів заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий.

Читайте також: Яким транспортом найчастіше користуються львів’яни у місті. Результати опитування

За його словами, 25% мешканців їздять на власному авто, а ще приблизно 20% – ходять пішки.

«Дослідження показують, що більше половини мешканців Львова щодня користуються громадським транспортом, тому громадський транспорт нині – найбільший пріоритет», – каже він.

Він додав, що якщо розвивати інфраструктуру для швидкого руху авто по місту, це стимулювати ріст автомобілекористування.

«Ще з радянських часів була така думка, що якщо не вистачає смуг, то треба побудувати третю, а якщо на перехресті скупчуються автомобілі, то треба облаштувати дворівневу розв’язку. Ми не можемо в центрі Львова робити такі розв’язки, а побудувати тунелі не вийде через ґрунтові води і Полтву», – каже він.

Читайте також: Місто коротких відстаней. Як розробляють План сталої мобільності для Львова

Додамо, що згідно з дослідженням «Інституту міста», яке проводили влітку, 52% опитаних відповіли, що переважно переміщуються містом на громадському транспорті, 23% – на автомобілі, 18% – ходять пішки, 6% – користуються велосипедом. По 1% опитаних мешканців пересуваються на таксі або в інший спосіб.


 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!