Скільки пацієнтів із Covid-19 зможуть прийняти лікарні Львівщини після запуску «другої хвилі»

1876 0
Розгортають лікарні, які можуть забезпечити пацієнтів киснем.
Фото: freepik

Фото: freepik

Після запуску лікарень «другої хвилі» медзаклади області зможуть прийняти до 3,5 тисяч пацієнтів. Про це сьогодні на брифінгу повідомив заступник голови ЛОДА Іван Собко.

Читайте також: Друга хвиля. Які ще лікарні розгортають для хворих з Covid-19 на Львівщині

За його словами, на Львівщині 16 лікарень приймають хворих на коронавірусну інфекцію. Сьогодні до допомоги також залучили Жидачівську центральну районну лікарню, яка зможе приймати до 45 хворих.

Посадовець уточнив, що лікарні першої хвилі мають 2400 ліжкомісць, а під час «другої хвилі» планують розгорнути ще понад тисячу ліжок. Із 2 400 ліжок в області 1286 зайняті, тобто завантаженість закладів становить 53%.

«Нам не потрібна кількість лікарень, нам потрібні лікарні, які можуть надати якісну медичну допомогу. Плануємо додати ще 6 медзакладів – 4-ту та 5-ту міські лікарні Львова, Буську, Золочівську та Червоноградську. І якщо Стрийський кущ не справлятиметься, то відкриємо ще Стрийську районну лікарню. Це ті лікарні, які мають кисень», – наголосив Іван Собко.

Читайте також: Кисню вистачає на три доби. Дві лікарні Львова потребують дофінансування для порятунку хворих із Covid-19

Зазначимо, що за попередню добу в області госпіталізували з підозрою на коронавірус 146 людей, а на самоізоляцію скерували 193 осіб. 

Нагадаємо, що міністр охорони здоров’я Максим Степанов вчора, 10 серпня, заявив, що Львівська область перейшла поріг 50% заповненості ліжок хворими на коронавірус у лікарнях першої хвилі (а саме 52,48%), тож для хворих відкривають лікарні другої хвилі.

Христина Гоголь

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!