Які маршрути електротранспорту Львова найприбутковіші. Рейтинг

16788 1
За чотири місяці після подорожчання проїзду у міському електротранспорті Львів заробив понад 38,6 млн гривень.
Фото: Dan V / transphoto

Фото: Dan V / transphoto

У квітні цього року ЛКП «Львівелектротранс» підвищив вартість квитків на проїзд у трамваях і тролейбусах: із 3 до 5 гривень за загальний квиток та з 1,50 до 2,50 грн – за пільговий квиток. У відповіді на запит Tvoemisto.tv підприємство надало інформацію про кількість коштів, які заробляє ЛКП від продажів квитків та абонементів у салонах, кіосках та з допомогою електронних систем. Tvoemisto.tv склало рейтинг трамвайних та тролейбусних маршрутів за рентабельністю. Для вибірки рахували кількість проданих у салоні квитків за чотири місяці після подорожчання проїзду (травень – серпень) на кожному з маршрутів, а також загальну кількість доходів від продажу проїзних документів із різними способами оплати.

Трамвайні маршрути:

Найприбутковішим трамвайним маршрутом у Львові є маршрут №8 (пл. Соборна ­– Вернадського), який курсує на Сихів. За чотири місяці після подорожчання вартості проїзду на маршруті заробили понад 5,7 млн гривень та перевезли більше мільйона пасажирів.

Трамвайним маршрутом №2 (Пасічна – Коновальця) скористалося майже 730 тисяч пасажирів, що принесло підприємству майже у 3,3 млн гривень. Зазначимо, що через ремонт вулиці Личаківської до 31 серпня трамвай курсував за маршрутом Погулянка – Коновальця.

На трамвайному маршруті №6, який курсує від Залізничного вокзалу до вул. Миколайчука, перевезли більше 650 тисяч пасажирів та вдалось заробити майже 3,1 млн гривень.

У трамваї №3 (Соборна – Княгині Ольги) впродовж травня – серпня проїхали понад 600 тисяч пасажирів і дали доходу більше 2,6 млн гривень.

Трамвай №7 (Погулянка – Татарбунарська) заробив на пасажирах 2,4 млн гривень та перевіз понад півмільйона осіб. На маршруті №9 (Залізничний вокзал – центр) вдалося перевезти приблизно 450 тисяч пасажирів та заробити понад 2,1 млн гривень.

За останніх чотири місяці трамвай №1 (Залізничний вокзал – центр) перевіз майже 400 тисяч пасажирів, які купили квитки у водія, від чого ЛКП заробило понад 1,8 млн гривень.

Трамваї №4 (Академія мистецтв – Замарстинівська) та №5 (Княгині Ольги – Торф’яна) не курсують з грудня 2017 року, оскільки на ремонт закрили частину вулиці Замарстинівської.

Загалом ЛКП «Львівелектротранс» після підвищення вартості проїзду у трамваях заробило понад 21,1 млн гривень, включно з електронними квитками, проїзними та разовими квитками, придбаними у кіосках. Послугами трамвая за цей час скористалися понад 4,5 млн пасажирів.

Тролейбусні маршрути:

Найприбутковіший маршрут №13, який курсує від пл. Івана Підкови до вул. Грінченка, заробив понад 2 млн гривень та перевіз 450 тис. пасажирів.

Тролейбус №2 (Університет – Підстригача) за чотири місяці перевіз майже 315 тисяч пасажирів і заробив майже 1,5 млн гривень. Натомість третій у рейтингу найприбутковіших маршрутів Тролейбус №9 (Університет – Аеропорт) за чотири місяці перевіз понад 300 тисяч пасажирів та заробив понад 1,4 млн гривень.

На тролейбусному маршруті №24, який також вважають одним із найрентабельніших, майже 220 тисяч пасажирів та заробили понад 1 млн гривень.

На тролейбусному маршруті №5 (Шота Руставелі – Автовокзал) проїхались більше 130 тисяч пасажирів, що принесло дохід у понад 608 тис. грн.

Тролейбус №12 (Університет – Суботівська) за чотири місяці приніс доходу більше 600 тис. грн та перевіз майже 130 пасажирів.

Тролейбус №3, що курсує від автовокзалу до вул. Ряшівської, заробив майже 600 тисяч гривень та перевіз 125 тисяч пасажирів.

9 липня у Львові скасували курсування тролейбусного маршруту №10 (Університет – Ряшівська) та пообіцяли його відновити після того, як оновлять рухомий склад та закуплять 50 нових тролейбусів. Утім за три місяці за новими тарифами пасажири цього маршруту дали дохід підприємству у 334,9 тис. грн. Загалом за цей час на маршруті перевезли понад 73 тисячі пасажирів.

Тролейбусний маршрут №11 (Автовокзал – Сихівське кладовище) заробив 115 тис. грн, перевізши при цьому майже 25 тисяч львів'ян.

Тролейбусом №7 (ст. Скнилів – Університет) скористалося майже 8 тисяч пасажирів. Відтак ЛКП «Львівелектротранс» заробило понад 36 тис. грн.

Загалом, тролейбусними маршрутами скористалися понад 1,9 млн пасажирів і купили квитків та абонементів на 9,1 млн гривень.

Крім цього, у тролейбусних кіосках придбали ще понад 124 тисячі квитків на суму понад 770 тис. грн, проте відслідкувати, на яких саме маршрутах скористалися цими проїзними документами неможливо. Також до відділу зборів із різних способів оплати, якими скористалось майже 1,4 млн пасажири, надійшло понад 8 млн 564 тис. грн.

За підрахунками ЛКП «Львівелектротранс», на продажі разових, місячних та електронних проїзних документів підприємству вдалось заробити понад 38,6 млн гривень та перевезти майже 7,9 млн пасажирів. У відповіді на інформаційний запит Tvoemisto.tv у комунальному підприємстві повідомили, що всі кошти від продажу квитків скеровують на покриття витрат від операційної діяльності.

Вікторія Ейсмунт

Інфографіка Марії Стахів

Фото Андрій Бойко / Тролейбуси міста Львова / Львівський електротранспорт / Facebook 

Повна або часткова републікація тексту без згоди редакції заборонена та вважатиметься порушенням авторських прав


Читайте також:
11 Вересня, 2018 16:13
ser коли повернуть 10-й тролейбус? що це за дурдом? скільки років їздив цим маршрутом і от наша влада порахувала, що він не потрібний. чим і яким транспортом, наприклад, добратись до кульпарківської лікарні з патона? хтось, хто відповідає у місті за транспорт думав над цим?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!