Сквер на Дорошенка назвуть на честь Василя Сліпака

2692 0
Мурал, присвячений Василю Сліпаку, на вулиці Дорошенка мав з'явитися ще минулого року.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Сквер на вулиці Петра Дорошенка назвуть на честь львівського оперного співака та учасника війни на Донбасі Василя Сліпака, який загинув на Сході. Відповідну ухвалу підтримали під час пленаргого засідання ЛМР сьогодні, 25 квітня.

«Сквер, якому присвоять ім’я Героя України Василя Сліпака, розташований на початку вулиці Петра Дорошенка, де є трамвайна зупинка. На стіні заплановано також намалювати мурал, присвячений співаку», — розповіла Наталія Бунда.

Читайте також: У нас є тисячі своїх нотрдамів. Допоможіть врятувати Поморянський замок, будь ласка

Галицька районна адміністрація у місячний термін має виготовити та встановити таблиці з назвою «Сквер імені Василя Сліпака». Мурал, присвячений Василю Сліпаку, на вулиці Дорошенка мав з'явитися ще минулого року.

Довідка

Василь Сліпак загинув 29 червня 2016 року біля селища Луганське на Донеччині. Був вихованцем Львівської хорової капели «Дударик», також закінчив Львівську консерваторію (зараз — Музична академія ім. М. Лисенка) у 1997 році. Після завершення навчання його запросили до Паризької опери.  Сліпак був кулеметником. На передовій його знали як бійця «Міфа», тобто «Мефістофеля».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!