Словенія першою в Європі оголосила завершення епідемії Covid-19

3453 0
У країні відкривають школи, бари та готелі.
Фото: ЕРА

Фото: ЕРА

Уряд Словенії заявив учора, 14 травня, про офіційне завершення епідемії коронавірусу в країні. Про це повідомляє Reuters.

Про завершення епідемії оголосили після того, як протягом минулих двох тижнів в країні реєстрували менше семи нових хворих на день.

Читайте також: Єврокомісія закликає європейські країни продовжити закриття кордонів ще на місяць

Разом з цим оголошенням у Словенії скасували обов’язковий карантин на щонайменше 7 днів для усіх громадян інших країн-членів ЄС, які в’їжджають в Словенію. Це правило діяло в країні з початку квітня. Водночас у країну не пускатимуть іноземців, які матимуть ознаки захворювання. А ті іноземці, яких пропустять, і надалі будуть зобов’язані перебувати на карантині протягом 14-ти днів. Правило не поширюється на дипломатів та водіїв транзитних вантажівок із товарами.

Правила соціальної дистанції, носіння масок у громадських місцях та дезінфекції залишаються у Словенії чинними, аби не допустити нової хвилі поширення інфекції.

«Сьогодні у Словенії найкраща епідеміологічна картина в усій Європі», – кажуть в уряді.

У зв’язку із завершенням епідемії наприкінці травня уряд скасовує фінансову допомогу громадянам та підприємцям, які постраждали від її наслідків.

Читайте також: У ЄС планують змінити правила авіаперевезень

У Словенії живуть 2 мільйони людей. Країна межує з Італією, Австрією, Угорщиною та Хорватією. Усередині березня тут закрили усі школи, спортивні та культурні заклади, бари, кафе, ресторани, магазини (окрім продуктових та аптек), готелі.

Послаблювати карантин у Словенії почали з 20 квітня, а наступного тижня деякі учні вже повернуться у школи. Також наступного тижня відкриваються бари і ресторани та невеликі готелі, де менше 30 номерів.

Від початку оголошення в Словенії епідемії 12 березня тут повідомили про 1464 хворих на коронавірус та про 103 смерті від Covid-19.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!