Сьогодні – Всесвітній день без тютюну. Як відзначатимуть у Львові?

2155 0
Усесвітня організація охорони здоров’я в 1988 році оголосила 31 травня Всесвітнім днем без тютюну (World No-Tobacco Day). У цей день на планеті проводять різноманітні заходи задля зменшення поширенню небезпечної тютюнової залежності.
фото: 4vlada.com, credo-ua.org, novobel.gov.by

фото: 4vlada.com, credo-ua.org, novobel.gov.by

У неділю, 31 травня, о 14:00, у Львові на площі біля пам’ятника Т.Г.Шевченку відбудеться студентська акція, присвячена Міжнародному дню без тютюну. Захід має на меті підкреслити позицію молоді за здоровий спосіб життя без цигарок, Під час флеш-мобу, активісти символічно підкреслять кількість жертв, яким нашкодила згубна звичка.

Довідково. Куріння належить до числа найпоширеніших шкідливих звичок у більшості країн світу. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я у світі не менше 1,1 мільярда людей - курці. Щорічно від причин, пов’язаних із палінням, передчасно вмирає більше людей, ніж від дорожньо-транспортних пригод, вживання наркотиків або СНІДу.

Україна випереджає більшість країн Європи за кількістю курців. У нашій країні палить близько 11,5 мільйонів мешканців, з них – 9,1 мільйона чоловіків і 2,5 мільйона жінок. Приблизно третина населення у віці від 18 до 25 років є постійними курцями. Більш як половина всіх курців свою першу цигарку викурили у віці до 12 років. Курить кожна третя-четверта жінка репродуктивного віку (20-39 років). За даними експертів ВООЗ, ця шкідлива звичка викликає в Україні 100-110 тисяч смертей щорічно. Людина, яка палить, втрачає, в середньому, щонайменше 13,2 року свого життя.

За інформацією zik.ua, unn.com.ua.

Опублікувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!