Сьогодні – День пам'яті жертв Голокосту

1452 0
Щорічно 27 січня відзначають Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту.
фото: korysniporady.com.ua

фото: korysniporady.com.ua

Сьогодні, 27 січня, відзначають Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту. 60% єврейського населення Європи піддалися систематичним переслідуванням і знищенню в Німеччині і на захоплених нею територіях в 1933-1945 роках. У 1941-1944 роках нацисти знищили всю єврейську громаду Львова.

Читайте також: У центрі Львова знімають фільм про Голокост. Фото

Ухваливши консенсусом резолюцію 60/7, Генеральна асамблея ООН відкинула будь-яке заперечення Голокосту як історичної події і засудила всі прояви релігійної нетерпимості, підбурювання, переслідування або насильства щодо окремих осіб або громад, обумовлені етнічним походженням або релігійними віруваннями, де б вони не мали місце, вказали в ООН.

Асамблея наполегливо закликала держави-члени розробити просвітницькі програми, щоб майбутні покоління зберегли пам’ять про цю трагедію з метою не допустити повторення геноциду, а також попросила Генерального секретаря ООН заснувати програму просвітницької діяльності «Голокост і ООН» і вжити заходів щодо мобілізації громадянського суспільства з метою збереження пам’яті про Голокост та просвітництва щодо пов’язаних з ним питань, щоб запобігти майбутнім актам геноциду.

Читайте також: «Задовбала» війна? Чому інсталяція про «кіборгів» у Парку культури викликає суперечки серед львів’ян

Голокост став поворотним моментом в історії, який спонукав світ сказати «більше ніколи». Значення резолюції 60/7 полягає в тому, що вона закликає пам’ятати про злочини минулого і стежити за тим, щоб вони не повторилися в майбутньому.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!