Сьогодні у Львові будуть плести сітки для військових

2527 0
Група львівських волонтерів організувала «hand-made» виробництво маскувальної сітки. Таким чином місцеві активістки підтримали ініціативи Києва та Одеси, які вже допомагають українській армії краще маскуватись.

Відтак, сьогодні, 16 вересня, на вулиці Чупринки, 70 у подвір’ї  церкви святого Климентія збирають жінок для плетіння маскувальної сітки, повідомила волонтер Світлана Божко, пише Львівський портал.

Плестимуть сітки з 8:00 до 19:00, сьогодні ж відбудеться перший майстер-клас з плетіння.

«Проблема з сітками. Мусите зрозуміти, що сітка це браконьєрство, її так просто не продають», ­ – розповіла Світлана Божко.

Крім сіток потрібні, відрізки натуральної тканини природних кольорів, які потім вплітаються в рибальську сітку.

«Я звернулась до ательє,  установ, які мають справи з тканинами, щоб вони нам відкладали тканини.  Деякі жінки по секондах ходять, шафи свої обдивляються. В мене почалось з того, що я просто перерила свою шафу і вибрала те, що не потрібно», - розповіла активістка.

Також дуже важливо, заявляє волонтерка, потрібно постійно тримати зв’язок із нашими львівськими військовими, щоб знати конкретно, яких розмірів потрібні сітки і що будуть накривати. Також треба знати, в якій місцевості вони дислокуються.

«Чи це ліси, чи це степи. От ми зараз нашиємо сіток виключно зеленого кольору. А вони строять, наприклад, десь в степу. Тобто має бути кожна сітка конкретно під щось», – додала вона.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!