Сьогодні у Львові урочисто засвітять головну новорічну ялинку

1624 0
Вона засяє півторакілометровою світловою ілюмінацією.
Фото: Христина Процак

Фото: Христина Процак

Сьогодні ввечері, 18 грудня, напередодні Дня святого Миколая, у центрі Львова урочисто відкриють та засвітять головну ялинку міста. Офіційне відкриття заплановане о 18.00 год. Тvoemisto.tv  транслюватиме усе наживо.

Читайте також: Де живе львівський лускунчик. Історія склодзеркального заводу у Львові

Ялинку заввишки у 16 метрів вже прикрасили у стилі попередніх років – лише світловою ілюмінацією. Вона світитиметься біло-жовтими ліхтариками. Загалом, жовтого світла по ялинці розвішали 1 200 метрів, а білого – 200 метрів.

За словами керівниці департаменту розвитку Львівської міськради Наталії Бунди, іграшок на ялинці не буде. Так тепер роблять у всіх європейських містах.

«Це традиційний святковий стиль європейських міст. Без іграшок ялинки є у Відні, Берліні, Стокгольмі. Уся краса нашої ялинки в тому, що вона жива, тож її вирішили не завуальовувати. Гармонійного підкреслення ялинці надасть світло», – каже керівниця департаменту розвитку.

Внизу ялинки, як завжди, стоятимуть імпровізовані подарунки, а саму ялинку цілодобово охоронятимуть.

Читайте також: Головну ялинку Львова одягнули у півторакілометрову світлову ілюмінацію. Фото. Оновлено

Через карантин та пандемію львів’ян та гостей міста просять всі урочистості дивитися онлайн. Тvoemisto.tv саме транслюватиме урочисте відкриття ялинки.

Також сьогодні ввечері поблизу ялинки відбудеться передача Вифлеємського вогню. Після цього взяти вогник зможе кожен бажаючий. Його виставлять поблизу входу у Ратушу.

Нагадаємо, загалом по центру Львова облаштували святкову новорічно-різдвяну ілюмінацію. Вже підсвітили 8-метрові ангели, які є справжніми копіями лондонських, святкові канделябри у вигляді люстр, а по периметру Ратуші – святкові кулі


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!