Сьогодні вперше українка підкорила Еверест

2329 0
На вершину найвищої гори планети Ірина Галай із містечка Мукачево піднялася у супроводі гіда Віктора Бобкова. Наразі очікують фото з вершини.
фото: mukachevo.net

фото: mukachevo.net

28-річна Ірина Галай родом з Мукачева, зараз живе в Києві, працює директором з розвитку однієї з компаній з продажу нафтопродуктів.

«Я захопилася альпінізмом три роки тому. Побилася об заклад зі співробітником, програла, і мене відправили на Казбек (Кавказ). Зайшла успішно найперша. І після цього я живу від гори до гори. Працюю тільки для того, щоб була можливість подорожувати», – каже Ірина.

Слід зауважити, що Ірина тривалий час готувалася до цього сходження. У базовому таборі  на висоті 5300 метрів у Непалі мукачівка навіть готувала закарпатський бограч. «Тут кожен кілограм ваги важливий. Поки товстий сохне – худий здохне. Взяла з собою продукти з України, в один з днів приготую бограч», – писала Ірина у соцмережі.

За матеріалами: mukachevo.net, unian.ua, tsn.ua.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!