Стадіон «Арена Львів» опинився у фінансовій ямі

8982 0
Борги вимірюються мільйонами.
фото: find-way.com.ua

фото: find-way.com.ua

«Арена Львів» має мільйонні борги – стадіон опинився у фінансовій ямі. Про це повідомив її директор Юрій Майборода, передає Футбол 24.

Читайте також: Львівські депутати підтримали бізнес на карантині 

«Немає матчів, зарплат, нічим оплачувати електропостачання, теплопостачання. Тому хочу подякувати обленерго за розуміння, тому що борги вже мільйонами вимірюються. Навіть коли на стадіоні нічого не відбувається, все одно є витрати, пов'язані, перш за все, з електропостачанням. Вони наразі чекають. Те ж стосується і тепла, торішніх боргів. Тут виникає загальна проблемна ситуація із функціонуванням цієї споруди. Всі проблеми, в принципі, можна було б вирішити і вийти на нормальне функціонування, але не в цій ситуації з карантином», – розповів Юрій Майборода.

Читайте також: Уряд пом'якшив карантин для бізнесу

Зазначимо, що на «Арені» повинна була грати молодіжна збірна України проти Північної Ірландії у відборі на Євро U-21. Також на арені мав пройти товариський поєдинок національної збірної України, яка повинна була зіграти з Ізраїлем 7 червня. Обидва поєдинки перенесені. 

Нагадаємо, стадіон, яку протягом 2008-2011 років будували спеціально до «Євро 2012», ввели в експлуатацію не повністю, а комунікаційні мережі вимагають додаткових ремонтних  робіт. У 2015-2016 тут грав «Шахтар», завдяки чому борги вдавалось покривати. Після того, як клуб перестав проводити матчі у Львові, стадіон не має заповненості, а отже – й коштів на подальші ремонтні роботи. Нині, здебільшого, стадіон використовують як майданчик для проведення конференцій та форумів. 

У 2018 році його планували передати в підпорядкування Львівської обласної ради.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!