Старовинний костел на Львівщині відновлять за кошти ЄС

2831 0
Повна реставрація костелу та монастиря реформатів коштуватиме європейським інвесторам 880 тисяч євро.
Фото: prykordonnya.info

Фото: prykordonnya.info

Європейський Союз виділив 880 тисяч євро на відновлення костелу святого Михайла XVIII століття у Раві-Руській, що на Львівщині. Про це повідомляє жовківська районна газета «Прикордоння».

Реконструкція найдавнішої пам’ятки архітектури міста – костелу святого Михаїла та монастиря реформатів – відбуватиметься спільно зі схожим проектом у польському місті у Венгрув у межах співпраці «Польща – Білорусь – Україна 2014-2020».

Читайте також: На ремонт Підгорецького замку зібрали кошти через краундфандинг

Ініціатором та заявником відновлення костелу є Римо-католицька парафія церкви св. Петра з Алькантари та св. Антонія з Падуї у Венгруві, а також Львівська архідієцезія Римо-католицької церкви.

Реставраційні роботи розпочали наприкінці минулого року. У комплексі колишнього монастиря планують створити чотири дитячих будинки сімейного типу на 40 місць, а сам костел відновлять як культову споруду.

Читайте також: У Львові реставрують унікальну біблію XVIII сторіччя. Фото

Роботи виконуватиме харативна релігійна місія вірян Римо-католицької церкви в Україні «Карітас-Спес» за 880 тисяч євро, які виділили у Європейському Союзі.

Крім Рави-Руської, у межах транскордонного співробітництва, за 6,5 млн євро, передбачених європейськими інвесторами, відновлюватимуть історично-культурні пам’ятки у Підкамені, Сколе, Червонограді, Східниці та Добромилі. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!