Суд остаточно дозволив будувати сміттєпереробний завод на Пластовій

4077 0
Підготовчі роботи, що передують будівництву сміттєпереробного комплексу, тривають.
Фото: Зелене місто

Фото: Зелене місто

Львівський окружний адміністративний суд 22 квітня прийняв ухвалу про закриття провадження щодо визнання протиправним рішення виконавчого комітету про затвердження містобудівних умов та обмежень для проектування об’єкта будівництва сміттєпереробного комплексу.

Читайте також: Як у Львові перероблятимуть сміття у добриво. Приклад Польщі

«Суд скасував заходи забезпечення позову, зокрема, призупинення вищезгаданого рішення виконавчого комітету. Тобто наразі немає підстав для обмеження дії містобудівних умов та обмежень», — зазначили у ЛКП «Зелене місто».

У підприємстві уточнили, що підготовчі роботи, що передують будівництву сміттєпереробного комплексу, тривають.

Сміттєпереробний комплекс у Львові передбачатиме сортування та компостування сухих і вологих відходів, вторинної сировини, окремі майданчики для збору електроніки, великогабаритного й будівельного сміття. 

Нагадаємо, у лютому 2018 року у Львові оголосили тендер на проект сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій, 12. На початку червня міський голова Львова Андрій Садовий підписав угоду з Європейським банком реконструкції і розвитку про надання кредиту на 35 млн євро для будівництва сміттєпереробного комплексу та рекультивації Грибовицького сміттєзвалища. Тендер на будівництво оголосили 9 червня. На перший етап тендеру пропозиції подали 12 компаній. До другого етапу тендеру пройшли 5 компаній. Наприкінці 2018 року міськвиконком погодив проєктування майбутнього комплексу.

Читайте також: У Львові погодили будівництво сміттєпереробного заводу на Пластовій. Візуалізація

Мешканці району натомість неодноразово перекривали вулиці, виходили на протести та зверталися до суду, виступаючи проти заводу, оскільки вважають його екологічно небезпечним. Водночас Ппроєкт заводу вже пройшов державну експертизу та отримав позитивний висновок Мінекології про його безпечність. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!