Суд дозволив облаштувати сквер замість спорткомплексу на вулиці Кульчицької

3461 0
Мешканці виступали проти будівництва спорткомплексу з готелями та офісами.

Восьмий апеляційний адміністративний суд Львова скасував рішення суду попередньої інстанції та дозволив облаштувати сквер на вулиці Кульчицької, 18 замість 9-поверхівки. Про це Tvoemisto.tv повідомив адвокат Володимир Піцикевич.

Читайте також: «Чо ти стартуєш?!». Як мешканці Кульчицької об’єдналися проти забудови

«Апеляційний суд прийняв рішення на користь громади і Львівської міської ради і закрив провадження у цій справі», – каже адвокат

За його словами, у 2007 році ТзОВ «Спортивний клуб "Сокіл"» отримало від ЛМР дозвіл на розробку проєкту землеустрою земельної ділянки на вулиці Кульчицької, 18. Розробити проєкт фірма мала за три місяці, натомість зробила це аж через три роки і подала на розгляд ЛМР, оскільки там хотіли збудувати спорткомплекс із офісами та готелем.

Попередня візуалізація спорткомплексу

Тоді у міськраді відмовились затвердити документи, тож забудовник через суд зобов’язав місцевих депутатів винести це питання на сесію. Тоді його також не підтримали.

Після цього відбулась низка громадських слухань, на яких мешканці не підтримали будівництво багатоповерхівки і вимагали облаштувати тут сквер.

У червні 2018 року депутати підтримали ініціативу місцевих мешканців «Про надання статусу скверу громадському простору на Кульчицької, 18» і занесли цю територію до переліку скверів Залізничного району. Після цього забудовники через суд скасували дію цієї ухвали. Тож мешканці оскаржили це рішення в апеляційному суді.

Читайте також: У Львові відкрили сквер Яцека Куроня. Фото

За словами Володимира Піцикевича, забудовник, найімовірніше, знову позиватиметься проти міської ради до Господарського суду, але щодо цього провадження рішення прийняли остаточно.

Згідно з даними системи Youcontrol, ТзОВ «Спортивний клуб "Сокіл"» зареєстроване у Львові понад 16 років тому на вулиці Світанковій, 23. Його засновником є Олег Конопада.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!