Суд виніс вирок курсанту, який облив фарбою пам’ятник Бандері у Львові

9860 0
Суд призначив йому умовне покарання.
Фото: Судовий репортер

Фото: Судовий репортер

Галицький райсуд Львова визнав чоловіка винним в оскверненні пам’ятника Степану Бандері, що у Львові на вулиці Митролита Ангеловича, 34. Про це повідомляє «Судовий репортер».

Суд призначив курсанту 4 роки позбавлення волі умовно, зі звільненням від відбуття покарання з випробуванням на 1 рік.

Нагадаємо, наприкінці січня 2021 року курсанту запропонували за 2000 гривень облити червоною фарбою пам’ятник Бандері, залучивши співвиконавця. Юнак погодився і отримав 2000 гривень, віддавши половину товаришу, який купив фарбу.

Читайте також: З'явилося відео, як вандали облили фарбою пам`ятник Бандері у Львові

Уночі на 5 лютого 2021 року невідомі особи облили фарбою пам’ятник Степану Бандері на площі Кропивницького у Львові. Камери відеоспостереження управління безпеки міста ЛМР зафіксували, як о 00:13 5 лютого два чоловіки кидали пакети з фарбою у пам`ятник Степанові Бандері. На пам’ятнику з обох сторін утворилися плями, розміром близько 50х50 см. У вироку написано, що вандали проявили аморальність до соціальних цінностей, протиставляючи себе суспільству, що обумовлюється різними підходами до оцінки історичних подій, тобто з хуліганських мотивів, а також із метою отримання грошової винагороди.

«Своїми діями вони спричинили шкоду моральним засадам суспільства в частині пошани до загиблих борців за незалежність та суверенітет України та заподіяли майнову шкоду районній адміністрації в сумі 7100 гривень. Суд затвердив угоду про визнання винуватості щодо одного хлопця. Матеріали щодо його спільника і замовника виділено в окреме провадження», – йдеться в повідомленні.

Зазначимо, сьогодні обвинувачений є членом «35 окремого добровольчого загону самооборони Березняки», є учасником бойових дій. Вважається, що він активно сприяв у розкритті злочину, завдану матеріальну шкоду відшкодовує. Тому учасники справи дійшли згоди про можливість виправлення обвинуваченого без ізоляції від суспільства.

__________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!