Суд заборонив розповсюдження книги Вахтанга Кіпіані про Стуса. Її все ще можна придбати

2927 0
У вересні минулого року, після виходу книги в світ, Медведчук заявив, що вимагатиме через суд заборонити її розповсюдження.
фото: суспільне

фото: суспільне

Дарницький районний суд у Києві заборонив розповсюдження тиражу книги українського журналіста, викладача магістерської програми з журналістики УКУ у Львові та кафедри PR у Національному університеті «Києво-Могилянська академія» Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса» без дозволу Віктора Медведчука. Про це повідомляє Суспільне.

Суд визнав, що деякі фрази у книзі порушують честь та гідність.

Зокрема, під час судового засідання під будівлею суду відбувалась акція протесту. Близько 20 учасників повісили на паркан плакати із портретами Медведчука та Стуса. 

Що оскаржує Медведчук

Позивач вважає, що у 9 епізодах книги Кіпіані містяться висловлювання, які не відповідають дійсності та принижують честь і гідність політика, через що вимагає заборонити розповсюдження книги "у будь-який спосіб на будь-якій території".

У цих епізодах Кіпіані розповідає про Медведчука як адвоката поета Василя Стуса в судовому процесі 1980 року. У результаті поета засудили до 10 років примусових робіт та 5 років заслання. Стус помер 4 вересня 1985 року в карцері після оголошеного ним голодування.

Нагадаємо, що книга Кіпіані «Справа Василя Стуса» вийшла у друк у травні 2019 року, а вже у вересні Медведчук заявив, що вимагатиме через суд заборонити її розповсюдження.

Додамо, що видавництво ще додруковує заборонену книгу. Її все ще можна придбати. Приміром, на сайті та в книгарнях мережі «Є» вона коштуватиме 256 грн. У книгарнях Наш формат, Якабу, книгарні Vivat – за 260 грн.  



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!