Суд знову дозволив інституту геофізики збудувати багатоповерхівку на Горбачевського

1563 0
Містобудівні умови та обмеження на будівництво інституту видали у 2015 році.
Фото: zik.ua

Фото: zik.ua

Львівський окружний адміністративний суд вдруге дав дозвіл на будівництво 5-поверхівки на вул. Горбачевського, 19, яку планує зводити Карпатське відділення інституту геофізики НАН України. Про це повідомили у ЛМР.

Міськрада подаватиме апеляцію на рішення суду, щоб відновити на тій території історичний сквер. У цьому місці є вілла Захаревича, яка знаходиться в одному з інститутів Академії Наук. На ділянці академія має збудувати житло для науковців. 

Раінше заступник міського голови Андрій Москаленко говорив, що місто пропонуватиме Академії наук заміну цієї ділянки на іншу.

Читайте також: Чому на Горбачевського знову зрізають дерева

Нагадаємо, що земельна ділянка площею 0,39 га належить Національній академії наук і є у користуванні Карпатського відділення інституту геофізики імені Суботіна. Інститут, своєю чергою, отримав містобудівні умови та обмеження на будівництво поруч із віллою 20-х років 5-поверхового житлового будинку ще у 2015 році. Частина квартир у ньому мала б дістатись науковцям. 

Коли на ділянці вирубали дерева, мешканці навколишніх будинків почали протестувати17 травня торік виконавчий комітет Львівської міськради скасував містобудівні умови та обмеження, видані у квітні 2015 року. Але Академія через суд відновила містобудівні умови.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!