Суд знову зобов’язав муніципалів Львова повернути машинки, вилучені біля Оперного

2193 0
У міській раді шукають варіанти, аби заборонити підприємцю прокат машинок біля Оперного театру.
фото: Львівський портал

фото: Львівський портал

Суд зобов’язав працівників Муніципальної варти повернути підприємцю вилучені перед Оперним машинки. Про це інформує прес-служба ЛМР.

Управління безпеки міста та юридичний департамент працюють над тим, аби вирішити цю ситуацію, оскільки рішенням виконавчого комітету міської ради ще з 2016 року заборонено будь-які атракціони у центральній частині міста, а площа перед Оперним знову переповнена електромашинками.

Читайте також: У центрі Львова заборонили атракціони та прокат дитячих автомобілів .

«Ми знаємо, що підприємець володіє або орендує майно на проспекті Свободи, 41. Орендує він його правильно, без порушень, тобто заборонити таку діяльність ми не можемо. Зі всіма ухвалами щодо заборони катання дітей на площі перед Оперним він ознайомлений, але виходить з цієї ситуації дуже просто: здає машинки у під’їзді, а батьки вже виходять з дитиною і машинкою на проспект Свободи. Якщо він залишає машинки на проспекті Свободи перед Оперним, то ми їх вилучаємо», — розповів керівник управління безпеки ЛМР Юрій Діль. 

За його словами, можливо ця територія буде передана в оренду адміністративно-технічному управлінню і воно стане балансоутримувачем цієї території. Уже тоді балансоутримувач матиме право заборонити таку діяльність на площі перед Оперним. 

«Ми зобов’язані повернути усі електромашинки власнику, бо ми не можемо тримати їх постійно. Ми їх вилучили, однак тримати у себе можемо до рішення суду. Суд має два варіанти: продати ці машинки або віддати власнику. Власником на машинки є приватний підприємець, він представив документи, до нас прийшла виконавча служба і поліція, тому ми ці машинки змушені були повернути власнику», — уточнив Юрій Діль. 

Читайте також: Гранд Готель досі не демонтував самовільно встановлений дашок

Нагадаємо, суперечка між підприємцем та міською владою щодо цього бізнесу біля Оперного театру триває уже кілька років. Муніципальна варта неодноразово вилучала машинки, а потім повертала їх власнику. Торік, у жовтні дитина на машинці перед оперним збила літню жінку, яку госпіталізували з травмами, а пізніше одну із машинок підпалили невідомі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!