Супи, вареники, хот-доги: топ-11 закладів Львова з вуличною їжею

8999 2
Люди не завжди мають час, щоб годинами сидіти в ресторані, тому у світі все більше починає набувати популярності вулична їжа.
фото ілюстративне

фото ілюстративне

За останні роки у Львові велику популярність здобула вулична їжа, яку можна взяти з собою на навчання, роботу чи просто на прогулянку. Проте, у Львові швидкою їжею можна насолоджуватися і за затишними столиками. Tvoemisto.tv зібрало інформацію про стріт-заклади міста, в яких можна скуштувати страви швидкого приготування.

LvivCroissants

Один з найпопулярніших львівських стріт-закладіву Львові та в Україні. У місті Лева таких закладів більше десяти. Тут пропонують свіжоспечені круасани з найрізноманітнішими начинками. Крім готового варіанту круасана, запропонованого власниками, тут можна зробити власний круасан, скомбінувавши різні інгредієнти.

Адреса: вул. Князя Романа, 18; вул. Базарна, 1; пр-т Свободи, 9; пр-д Крива Липа, 9; вул. Медова, 9; вул. Шептицьких, 45б

Години роботи: у різних частинах міста вони коливаються з 6:00 до 02:00

«Добрий пес»

Цей заклад пропонує львів’янам нестандартні рецепти американських хот-догів, названих чоловічими іменами. Наприклад, хот-дог «Шульц», який подають з баварською сосискою, або « Іван» - з молочною сосискою, капустою та соусом з домашнього майонезу і гірчицею. Також, тут можна замовити картоплю фрі та напої.

Адреса: вул. Дорошенка, 45

Години роботи: з 9:00 до 21:00

«Корова кольорова»

У закладі швидкого харчування «Корова кольорова» відвідувачі зможуть скуштувати різноманітні м’ясні бургери і сендвічі. Крім стандартних м’ясних страв, є також бургери і для вегетаріанців та веганів.

Адреса: вул. Чайковського, 15

Години роботи: з 11:00 до 22:00

«Dogslikeducks»

Для любителів рослинної їжі також є стріт-фуд з ход-догами. «Dogslikeducks» - заклад, який виготовляє веганські хот-доги. Спочатку він мав стрід-точку на Староєврейські, згодом власники цього закладу відкрили повноцінне веган-кафе на вул. Валовій. Тут любителі рослинної їжі можуть замовити веганські хот-доги з рослинною сосискою та різноманітною начинкою. Також, заклад пропонує веганські десерти, каву з рослинним молоком, чаї та газовані напої.

Адреса: вул. Валова, 27

Години роботи: з 11:00 до 20:00

«Супкультура»              

Ще один заклад швидкого харчування у Львові, де гостям пропонують вегетаріанські крем-супи в форматі togo. Родзинкою цього закладу є спеціальний їстівний стакан, який випікають за особливим рецептом без дріжджів і яєць. Саме в ньому і подають крем-супи з грибів, сочевиці, буряка, гарбуза, сирний і мексиканський з чорної квасолі.

Адреса: вул. Чайковського, 11-13

Години роботи: з 11:00 до 20:00

Бельгійські вафлі «Jolly»

Особливістю цього кафе є те, що тут, за словами власниці, можна купити справжні бельгійські вафлі, рецепт якихтримають в секреті. Тут відвідувачі можуть скуштувати вафлі з морозивом чи «Нутеллою» та додаванням сиропів. Крім того, у закладі продають морозиво, виготовлене за італійською технологією на основі пломбіру. Родзинкою цього закладу є фірмовакава глясе ( кава з морозивом).

Адреса: вул. Дорошенка, 2

Годинироботи: з 10:00 до 21:00

«SuperБульба»

Для любителів картоплі неподалік біля одного з корпусів Львівської політехніки розташований ще один заклад швидкого харчування «SuperБульба». Тут відвідувачі можуть скуштувати запечену картоплю з куркою, свининою, яловичиною, овочами чи форшмаком. Крім картоплі тут пропонують супи, сендвічі, салати, є декілька варіантів десертів, гарячі та холодні напої.

Адреса: вул. Степана Бандери, 67 (вхід через продуктовий магазин)

Години роботи: з 9:00 до 20:00

«Marusя»

Заклад швидкого харчування, який пропонує традиційну українську страву – вареники з нетрадиційними начинками: з картоплею і базиліковим маслом, з куркою та горгонзолою, а також, вареники з хумусом і копченою паприкою. На десерт тут пропонують з вареники ванільним сиром і полуничним джемом. Крім традиційної української страви, у меню є салати і суп з мясними варениками і кунжутним маслом.

Адреса: пров. Крива Липа, 5

Години роботи: з 11:00 до 19:00

«Salalat»

Ще один заклад вуличної їжі на Кривій Липі, який пропонує відвідувачам салати і пасту, яку можна купити у віконці закладу. Тут львівʼяни і гості міста можуть скуштувати різні варіанти салатів, суп-дня, пасти та десерти.

Адреса: пров. Крива Липа, 7

Години роботи: з 10:00 до 22:00

«UdonChik»

Поціновувачі японської кухні у цьому закладі можуть скуштувати удон– японську лапшу з різними варіаціями. Для відвідувачів фаст-фуду тут пропонують удони  з куркою, овочами, курячими серцями та печінкою, морепродуктами, свинячими ребрами, грибами, яловичиною тощо. Крім того, відвідувачі закладу тут зможуть замовити супи, салати і піцу.

Адреса: вул. Стефаника, 14

Години роботи: з 11:00 до 22:00

«Це фалафель, крихітко»

Скуштувати традиційну єврейську страву – фалафель, можна на вулиці Староєврейській. Це вегетаріанський стритфуд, який готує фалафель і три різні види хумусу: буряковий, шпинатний та класичний з нуту. Крім того, тут подають лимонад та газовані напої.

Адреса: вул. Староєврейська, 10

Години роботи: з 11:00 до 22:00

«Tikithai»

Цей заклад тайської кухні пропонує відвідувачам страви з рисом басматі та локшиною на вибір: пшеничною, рисовою, соєвою, включаючи різні додатки. Крім того, тут готують тайські традиційні супи, можна замовити тайську курку в імбирному та кисломолочному соусі, телятину по-сичуанськи та телятину з базиліком. Також тут відвідувачі можуть можуть замовити газовані напої.

Адреса: вул. Староєврейська, 4

               пров. Крива Липа, 9

               вул. Краківська, 4

Години роботи: з 10:00 до 22:00

«Французькі млинці»

Ще одним з улюблених стріт-закладів Львова стали французькі млинці з різноманітною начинкою як з куркою і твердим сиром, так і з «Нутеллою» та різними видами джемів.

Адреса: вул. Січових Стрільців, 17

               вул. Краківська, 9-1

               вул. Руська, 3

               вул. Володимира Великого, 59.

Години роботи: з 9:00 до 21:00

Заклади зі схожою концепцією ви можете знайти також на вулиці Степана Бандери, 26 ( «LaCreperie») та на вулиці Краківській, 7 («Млинець та кава»).

Ольга Гуцол

Використані фото закладів


Читайте також:
26 Серпня, 2018 15:52
А В корові смачно, але буває і 20 хв треба чекати, так що пасаж в ліді про час мимо.
26 Серпня, 2018 15:22
Ulia Щось з текстом про бельгійські вафлі пішло не так)
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!