Священику УГКЦ за участь у виборах винесли попередження

3242 0
Йому нагадали зміст «Інструкції про поведінку священнослужителів УГКЦ під час політичних виборчих кампаній».
Фото: Гард.City

Фото: Гард.City

Священику храму Успення Пресвятої Богородиці УГКЦ у Стебнику о. Володимиру Лужецькому винесли попередження і вимагають від нього знятися з виборів.

Як повідомляє RISU, курії Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ відомо про те, що о. Володимир Лужецький, священик храму Успення Пресвятої Богородиці м. Стебник, подав свою кандидатуру до участі в цьогорічних виборах.

Зазначається, що благословення священик на це не отримував.

Повідомляється, що о. Володимира було викликано до Управління Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Йому нагадали зміст «Інструкції про поведінку священнослужителів УГКЦ під час політичних виборчих кампаній», згідно з якою священики УГКЦ не можуть брати участі у жодного роду політичній діяльності, до якої також зараховується участь у виборах.

«Священику повідомлено, що він повинен зняти свою кандидатуру, інакше його чекатиме покарання», – повідомили у прессекретаріаті єпархії.

О. Володимир Лужецький балотується у першому округу до Львівської обласної ради і є №4 у списку партії «Сила і честь».

Крім нього, до Львівської облради хочуть потрапити ще два священика ПЦУ.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!