Свято Миколая у Львові: куди піти з дитиною?

11811 0
День святого Миколая – це особливе свято для дитини. Адже попри наявність подарунків, чадо починає вірити у чудеса. І важливо не тільки продемонструвати матеріальну сторону цього свята, а й збагатити дитину культурно та просто весело провести час. Tvoemisto.tv дізналося куди у Львові можна піти в переддень та в день, коли Чудотворець творить дива.
фото: wyr.com.ua,tsn.ua,vidido

фото: wyr.com.ua,tsn.ua,vidido

Вистави

Львівський театр естрадних мініатюр «І люди і ляльки»

З 18 по 20 грудня  діткам показуватимуть виставу «Чарівна ніч»

Сюжет: сім’я готується до свята. Надзвичайно чарівна ніч дарує дітям святкове чудо: зустріч з Велики Гостем – Святим Миколаєм, веселі пригоди з чортенятами Архипом та Антипком, і дарунки. Вистава дарує дітям відчуття свята, радості й приємних сподівань. Для дітей віком від 3-ьох років.

Час: у вказані дні о 12:00, 14:00 та 16:00. Тривалість вистави 45-50 хв.

Ціна квитка: 25 грн. – дитячий та 35 грн. дорослий. До дитячого квитка також додається подарунок.

Адреса: вул.. Фредра,6.

 

Перший український театр для дітей та юнацтва

З 10 по 15, а також 17 й 22 грудня демонструватимуть виставу «Стежечка святого Миколая» - казка на дві дії, тривалістю 1 годину 10 хвилин.

Сюжет: З початком зими всі чекають святого Миколая, котрий приходить із Ангеликами до нас щороку, приносячи радість та подарунки – хто на що заслужив. Проте не всі знають, що для того, аби Миколай спустився з небес, зірки вказують йому шлях на землю. Чи ж зможе дістатися до нас Миколай, якщо хитрий Чорт, змовившись із Вовком, сховає зірки? Звичайно, що зможе, бо в таку чарівну ніч навіть Зайці можуть стати хоробрими (якщо зуміють бути дружніми), а світло щирих сердець здатне світити сильніше, ніж зірки.

Час: 11 грудня – 11:00 та 13:00, 12,13,17 грудня можна буде подивитись о 12:00 та 15:00, а 15 грудня та 22 грудня о 12:00.

Цінна квитка: у будні дні – 16 – 22 грн, у вихідні – 16 – 30 грн. На вечірні вистави вартість квитка становить 25, 25 або 50 грн.

Адреса: вул.. Гнатюка, 11

Читайте також: Львів’ян просять стати Миколаєм для дітей. Як долучитися?
 

Львівський академічний обласний театр ляльок

Театралізоване свято святого Миколая

На святі відбудеться зустріч із святим Миколаєм, колядки, забава у святковому колі та перегляд лялькової вистави.

Час: 15 грудня на 12:00, 16 грудня на 16:00, 17 грудня на 12:00 та 14:00, 18, 20 грудня на 12:00, 14:00, 16:00 та 18:00, 19 грудня – 12:00, 14:00, 16:00

Ціна: 40 гривень

Адреса: пл. Данила Галицького, 1.

 

Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької

Казка «По щучому велінню»

Сюжет: герої казки зловили Щуку. Щучка та була не проста, а чарівна: говорила-балакала, сміялася та плакала, ще й виконувала бажання та усілякі завдання. Ось і герої казки ради в неї питали, бо напевне вони знали, що розумниця все скаже, вирішить усе. Ця вистава нагадає дорослим про дитинство, а дітлахам відкриє двері у світ чарівної казки, яка завжди жила поруч. Тепла та кумедна історія на всі випадки життя. Історія, яка пройшовши крізь роки, не тільки стала класикою, але й перетворилась на частинку затишного домашнього вогника.

Коли: 17 грудня, початок о 12:00.

Вартість квитків: 30-40 гривень.

Тривалість: 1 година.

Адреса: вул. Лесі Українки, 1.

 

Вистава «Івасик Телесик»

Сюжет: казка за мотивами української народної «Івасик Телесик» О. Огородника. Авторові вдалося зацікавити маленьких глядачів осучасненими головними героями та цікавою постановкою. Навіть позбувшись «жаховичків», якими зазвичай лякають дітей, авторові та режисерові вдалося зробити казку доброю та веселою.

Коли: 18 грудня, початок о 12:00. Тривалість: 1 година 20 хв.

Вартість квитків: 30-40 гривень.

Адреса: вул. Лесі Українки, 1.

 

Сімейне дозвілля

Неймовірні пригоди улюблених героїв

Коли Ваша дитина прокидається у святковий ранок та під подушкою знаходить такі очікувані подарунки - дуже важливо продовжити день у тому ж яскравому настрої. Цього року Вам допоможуть у цьому улюблені казкові герої: Лунтік, Смєшарікі, Баранчик Шон, Маша, Міша та багато інших персонажів на чолі зі Святим Миколаєм привітають усіх діточок. Неймовірні ляльки - велетні та їх незабутні пригоди, справжні українські жарти та улюблена музика - все, що потрібно маленьким львів'янам в їх улюблений святковий день.

Вартість: 40-100 грн.

Коли: 19 грудня.

Адреса: вул. Стрийська, 202.

 

Активний відпочинок

Другий зимовий Парк Культури

Лише тут в одному місці можна буде покататися на санчатах, лижах, сноутюбах, насолодитися різними стравами та напоями на ярмарку, відвідати цікаві заходи у центральній частині міста на природі.

Свіже повітря, дерева в ілюмінаціях, еко-ялинка, зимові атракції – лише тут можна буде насолодитися природною зимовою атмосферою, не покидаючи міста. Окрім цього буде прокат санчат, продаж льодянок, працюватиме лижна школа, сноутюбінг траса, діятиме ярмарок, а діток кататимуть хаскі. Звичайно, такий проект залежить від наявності снігу, але організатори запевняють, що передбачили і цей нюанс.

Офіційне відкриття Зимового парку відбудеться 19 грудня, у День Святого Миколая.

Адреса: Центральний парк культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького, вул. Болгарська, 4

 

Акції

В рамках акції «Миколай про тебе не забуде», 19 грудня,  волонтери на вулицях Львова вітатимуть перехожих зі святом Миколая, даруючи їм цукерки, листівки та щирі посмішки. «Миколай про тебе не забуде» - щорічна благочинна акція, започаткована у Львові в 2001 році молодіжною громадською організацією «Академія Української молоді» з метою збору подарунків для дітей із багатодітних та малозабезпечених сімей. Проводиться на всій території України напередодні дня святого Миколая.

Читайте також: Де у Львові побачити Святого Миколая? Локації

Підготувала Мар'яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!