Символ осінньої краси. У дворі Золочівського замку зацвів дикий шафран

2779 0
Цей вид занесений до Червоної книги України.
Фото: Львівська національна галерея мистецтв імені Б.Г. Возницького

Фото: Львівська національна галерея мистецтв імені Б.Г. Возницького

У дворі Золочівського замку розквітнув пізньоцвіт осінній (Colchicum autumnale). Цей вид занесений до Червоної книги України. Про це йдеться на сторінці Львівської національної галереї мистецтв імені Б.Г. Возницького.

У галереї кажуть, що українська назва квітки пов'язана з пізнім періодом цвітіння, однак через схожість з блакитним шафраном її часто називають диким шафраном. У середні віки назва рослини латинською звучала як «Filius ante patrem», що перекладається як «син раніше від батька», бо восени вона випускає лише квітконоси, а плодоносить влітку наступного року після цвітіння.

Читайте також: У Золочівському замку відкрили виставку китайських сувоїв

Мешканців області запрошують прогулятися залами Великого і Китайського палаців та помилуватися квітником: у вівторок-п'ятницю з 11:00 до 17:00 год (каса до 16:00), у суботу і неділю: з 10:00 до 18:00 год (каса до 17:00).

Нагадаємо, що Олеський, Підгорецький та Золочівський замки перейшли у власність держави. У замку відкрили виставку китайських сувоїв.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!