Тарифи на холодну воду у Львові зростуть із лютого

6654 3
Водопостачання та водовідведення для львів’ян подорожчає на 4 грн.
ілюстративне фото: Главком

ілюстративне фото: Главком

Водопостачання та водовідведення у Львові подорожчає вже з лютого. Про це Tvoemisto.tv повідомила речниця ЛМКП «Львівводоканал» Уляна Горбата.

Читайте також: Чиста джерельна. Звідки вода потрапляє до кранів львівських будинків

За її словами, рішення про подорожчання води у Львові НАКРЕП ухвалила ще 10 січня, тепер процедурно мають відбутися громадські слухання та остаточне засідання комісії. Після цього за новими тарифами львів’янам доведеться платити вже з лютого.

Вона каже, що подорожчання зумовлене підвищенням зарплат працівникам «Львівводоканалу», здорожчанням електрики та інфляцією. Подорожчання можна уникнути лише якщо Львівська міськрада погодиться покривати різницю витрат за кошти міського бюджету, але це малоймовірно, каже Уляна Горбата, оскільки бюджет на рік уже затверджений.

Загалом водопостачання та водовідведення для львів’ян подорожчає на 4 грн, тобто з 16,03 грн до 20,3 грн за куб. м. Уляна Горбата зазначає, що середньостатистична сім’я у Львові споживає на місяць 10 куб. м води, тож їм доведеться платити приблизно на 40 грн більше.

Читайте також: Нирки Львова. Фоторепортаж із очисних споруд «Львівводоканалу»

Нагадаємо, що востаннє тарифи на холодну воду змінювали у вересні. Тоді вартість зросла на 2 грн.

Відкрите обговорення нових тарифів проведуть 24 січня о 12:00 в актовому залі ЛМКП «Львівводоканал», що на вул. Зелена, 62а.

Вікторія Ейсмунт

 

Читайте також:
15 Січня, 2020 15:56
666 ...новий тариф на "доставку" газа ,новий тариф на проїзд в громадському транспорті , новий тариф на воду ... от поперло так поперло ! ... так українців з Новим Роком і Різдвом Христовим ще не поздоровляли ... це ж -- конкретно не " за поняттями" ...
15 Січня, 2020 15:38
666 ... інфляція в Україні -- 4% (чотири) ... підвищення тарифу -- на 4(чотири).грн. ... це мені нагадує отой анекдот -- " .. от на ті 2(два) проценти я і живу .." ...
15 Січня, 2020 15:33
666 ... така радість ! .. така радість ! ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!