Театр імені Марії Заньковецької відсвяткував 100-річчя

3701 0
Деякі святкові заходи відбулися ще на початку листопада.

У Національному академічному українському драматичному театрі імені Марії Заньковецької відбулися урочистості з нагоди відзначення 100-річчя театру.

Читайте також: Театр імені Заньковецької святкує 100 років. Раритетні фото

На урочистостях присвоїли почесні звання артистам та працівникам театру імені Марії Заньковецької: «Народний  артист України» – Наталії Лань, «Заслужений артист України» – Наталії Лісовій, «Заслужений працівник культури України» – Катерині Калінчук.

На початку листопада заньківчани отримали поштову марку, приурочену спеціально до ювілею театру, представили прем’єрну виставу про свою патронесу та оновили театральний інвентар. 

Довідка. Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької — відкритий як «Театр Скарбека» у Львові 28 березня 1842 року. На момент відкриття був третім за розмірами театром Європи. Будинок театру займає цілий квартал, обмежений вулицею Лесі Українки, проспектом Свободи, площею Князя Ярослава Осмомисла та вулицею Театральною. Зведений у класичному стилі за проектом архітекторів Л. Піхля та Й. Зальцмана.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!