Тендер на закупівлю електробусів для Львова не відбувся

3533 0
До кінця 2023 Львів мав закупити 250 електробусів. 200 обіцяли придбати приватні перевізники, а 50 – місто.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

ЛКП«Львівелектротранс» не знайшов постачальника 50-ти електробусів. Тендер на закупівлю транспорту, який оголосило підприємство напередодні виборів голови Львівської ОТГ, торік у жовтні, не відбувся.

Читайте також: Автобуси і політика. Чому Садовий запитує у львів'ян, у кого місту купувати транспорт

У жовтні 2020 року ЛКП «Львівелектротранс» оголосило тендер на закупівлю 50 електробусів. Очікувана вартість закупівлі 50-ти електробусів 330 мільйонів гривень – це майже 200 тисяч євро за один. У документі також ідеться, що постачання електробусів мало б відбутись до 31 грудня 2023 року. Тендер не відбувся через те, що заявки подало менше двох учасників.

Читайте також: У Львові закуплять 250 електробусів. Коли на них можна буде їздити

Нагадаємо, 10 вересня 2020 року, у Львові підписали меморандум про закупівлю 250 електробусів. Їх впродовж трьох років має виготовити концерн «Електрон». Меморандум підписали міськрада, ЛКП «Львівелектротранс», ПрАТ «Концерн-Електрон» та концерн приватних перевізників «Екопастранс», він передбачає, що впродовж наступних трьох років 200 електробусів закуплять приватні перевізники, а 50 – місто. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!