Топ-10 вишів за кількістю поданих заяв: Львів лідирує

4703 0
В Україні завершено етап подання заявок на вступ у вищі навчальні заклади. Львівський університет отримав рекордну кількість заяв від абітурієнтів.
фото: kameniar.lnu.edu.ua, lnu.edu.ua

фото: kameniar.lnu.edu.ua, lnu.edu.ua

Рекордна кількість людей бажає отримати дипломи Львівського національного університету ім. І. Франка. Цей виш — на першому місці в Україні за кількістю заяв на вступ. На момент завершення етапу подання заявок у ВНЗ приймальна комісія університету прийняла 55 379 заяв. Про це розповів відповідальний секретар приймальної комісії ЛНУ ім. І. Франка Богдан Стельмахович, – інформує Громадське радіо.

«Загалом є 55 370 заяв від студентів, які вступають на освітній рівень магістр, спеціаліст, бакалавр і бакалавр 3 курсу, — розповідає Богдан Стельмахович. — На перший курс із них вступає 45 851 особа. В університеті зараз є понад 2 тисячі місць державного замовлення. У нас прийшло додаткове замовлення, тож ця цифра тепер приблизно 2 100 місць».

Читайте також: Дві львівські гімназії – серед найкращих в Україні

В університеті розповідають, що державне замовлення збільшилось приблизно на 50-70 місць. «Про конкурси складно говорити, бо цей показник є умовним, — говорить відповідальний секретар. — Справа в тому, що ця величина залежить не лише від кількості поданих заяв, а ще й від кількості «бюджетних» місць. Наприклад, конкурс на юридичний факультет не може бути дуже високим, бо там є 162 місця за державним замовленням. А от конкурс на «Туризм» є дуже високим, бо там є лише 15 місць. Тому й виходить, що на «Туризм» маємо конкурс близько 80 людей на місце, а на юридичний факультет — 20 осіб».

Читайте також: Як вираховується конкурсний бал вступника цьогоріч. Інфографіка

«Це вже другий рік ми займаємо перше місце за кількістю поданих заяв. І можу сказати, що удвічі більше маємо заяв з Донецька, Луганська і південних областей, у порівнянні з минулими роками. І я вважаю, що це є не тільки свідченням довіри до нашого університету, але і свідченням того, що Львів вважають гостинним і спокійним містом», — цитує ректора ЛНУ імені Івана Франка Володимира Мельника прес-служба університету.

Вже 6 серпня буде опубліковано рейтингові списки вступників, тож стане зрозумілим — хто із абітурієнтів отримає бажані місця.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!