Топ-10 закладів Львова, які є місцями сили для Юрка Назарука

6274 0
Tvoemisto.tv продовжує проект «Найкращі ресторани Львова», у межах якого відомі ресторатори розповідають, які заклади у місті вони радять відвідати та чому. Цього разу ми пропонуємо 10 закладів від співзасновника Холдингу емоцій «!FEST» Юрка Назарука.

Я не вважаю себе ресторатором, тому можу говорити лише з точки зору енергетики. Ресторани і кнайпи – це місця, де б’ється пульс міста. Десь він б’ється, десь перестав, а десь ніколи і не бився. Сформую список за певним принципом: назву лише чотири свої, при чому назву місця сили, але це буде наприкінці.

Світ кави

пл. Ринок, 30

Якщо говорити про пульс міста, то треба згадати про «Світ кави» на Ринку. Можливо, люди його недооцінюють, бо він не такий «львівський», як перший. Але мені здається, що це круто, бо тут справді відчувається пульс міста.

Libraria

вул. Лесі Українки, 14

Фантастичні коктейлі, купу роботи зроблено. Це точно заклад з душею, і там реально круто.

Читайте також: У Львові відкрили підпільний бар для «своїх». Як потрапити

Дзиґа

вул. Вірменська, 35

Як би там світ не крутився, але те, що відбувалося в Дзизі в 90-их, воно все одно відчувається. Це і є місце сили. Точно би вважав, що треба зайти в Дзиґу.

Музей ідей

вул. Валова, 18а

Це ще одне енергетичне місце. Там є трапезна.

Cafe1

пл. Катедральна, 5

Це, напевне, одна з переломних точок в тому, що робив Марк Зархін. Воно твориться, коли міняється бачення. Я вважав би Cafe1 місцем, куди вартувало б зайти.

Читайте також: Топ-10 ресторанів від Марка Зархіна

Човен

вул. Вірменська, 33

Вони прилучилися до загальної зміни культури споживання пива. І це круто.

Трапезна УКУ

вул. Козельницька, 2а

Це заклад на межі: їдальня УКУ, де можна зустріти майбутнє. Тут «вариться борщ» із податківців, студентів, Фукуями і отців. І вони всі разом там їдять макарони.

Тепер три заклади від Холдингу емоцій «!FEST». Тут позиція проста. Вибираю місця сили, які щось змінили і які рухалися назовні.

Криївка

пл. Ринок, 14

Вона прожила вже 10 років. Це те, з чого все почалося. Кількість людей, яка пройшла через цей заклад, є критично рекордною не лише для міста. Можна сміло назвати її одним із найвідоміших закладів України на цілий світ. Для нас це місце сили, і це відчутно. Ми приходимо до її реформи і змін. Цього року Криївка стане іншою.

Читайте також: 10 найкращих ресторанів від Вардкеса Арзуманяна

Львівська майстерня шоколаду

вул. Сербська, 3

Це місце сили, яке щось змінило в загальному. До появи Майстерні ту субстанцію, яку продає Roshen і Cвіточ, люди називали шоколадом. Майстерня дозволила змінити і говорити про шоколад по-новому. І здавалось би, що це неможливо, бо що на цьому ринку можна ще зробити нового. Тут раптом з отакого маленького місця на Сербській виріс величезний бізнес, який працює майже в кожному великому місті України, працює за її межами.

Читайте також: Ресторани Львова. Співзасновник «Криївки» назвав 10 улюблених закладів

Про Львівську майстерню шоколаду говорять як про шоколадний подарунок з України: від Давосу і по цілому світу. Постояти біля віконця, де робиться, народжується шоколад, – це і є можливість доторкнутися до цього місця сили.

Театр пива «Правда»

пл. Ринок, 32

Ми почали говорити про нове львівське пиво. Те, що зробила Правда за три роки, – точно недооцінене львів’янами. І ми говоритимемо ще через кілька років про те, що пивоварня на рівному місці отримала величезну кількість світових нагород. Це пиво народжене у Львові, і воно світової якості. Сьогодні на території Центрально-Східної Європи немає аналогів такої пивоварні. Тому це не лише місце сили, це місце-легенда. Це живе місце, де б'ється пульс не лише міста, але й загальної пивної теми України і цієї частини світу.

Читайте також: ТОП-9 закладів Львова з раннім сніданком

Якщо говорити про енергетику і пульс міста, я б виніс ще таке «гран-прі» – це наша їдальня на !FESTrepublic «Лабораторія їжі» (вул. Старознесенська, 24-26). Тут мова йде про простір. Люди різних ідей, національностей, поглядів, історій, із різних закладів, бізнесів просто кожного дня зустрічаються, спілкуються, їдять. І це якраз місце народження ідей. Такі точки стають легендами.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!