ТОП-5 локацій для осінніх прогулянок у Львові

6335 0
Аби відчути красу осіннього Львова, не обов’язково їхати далеко за місто. Достатньо знайти час на невелику пішу прогулянку та запросити з собою того, хто зробить таку мандрівку особливою. Tvoemisto.tv пропонує п’ять локацій під відкритим небом, де ви зможете поспілкуватися з осінню.
фото: uk.wikipedia.org, commons.wikimedia.org, www.gryntour.lviv.ua, iloveukraine.com.ua, vchaban.blogspot.com, sashalvovskiy.livejournal.com

фото: uk.wikipedia.org, commons.wikimedia.org, www.gryntour.lviv.ua, iloveukraine.com.ua, vchaban.blogspot.com, sashalvovskiy.livejournal.com

Стрийський парк

Одне з найстаріших місць Львова, пам'ятка садово-паркового мистецтва національного значення. Стрийський парк вважали найгарнішим парком міжвоєнної Польщі. Нині ж він є своєрідною перлиною міста. Тут росте понад 200 видів дерев і рослин. Колись тут була оранжерея, альпінарій, а також платанова і липова алеї. Зараз же відвідувачі парку найчастіше йдуть до невеличкого паркового озера, аби помилуватися лебедями.

 

Шевченківський гай

Музей народної архітектури і побуту «Шевченківський гай» – етно-парк, музей просто неба у Львові. Розташований на лісистих горбах Львівського плато, у північно-східній частині міста, в місцевості Кайзервальд на території ландшафтного парку «Знесіння». Музей вдало об'єднує горбистий ландшафт, відновлену рослинність Карпат і дбайливо перенесені історичні споруди з різних регіонів Західної України. Територія парку становить приблизно 84 гектарів.

 

Парк біля Франкового університету

Вважається найстарішим міським парком в Україні. Розбитий на території близько 11 гектарів. Розташований навпроти головного корпусу Львівського національного універистету імені Івана Франка. Історія цього парку бере свій початок із кінця ХVI століття. Засновником можна вважати Антоніо Масарі, який і подарував родинний сад місту, переробивши його на італійський манір. А опісля міський садівник перепланував його за взірцем тогочасного англійського парку ландшафтному стилі.

 

Високий замок

Заснований у 1835 році, загальна площа – 36,2 гектарів. Ця місцевість розбита на схилах Замкової та Княжої гір, розташований на висоті, із якої відкривається вражаюча панорама міста. Звісно, піднятися на оглядовий майданчик Високого замку й без того є першим завданням тих, хто приїздить до Львова. Та лише львів'яни знають, що і без цього можна прогулятися розкішними алеями зі столітніми деревами й цікавою історією.

 

Парк культури

Парк культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького (у народній мові – Парк культури) також є пам'яткою садово-паркового мистецтва місцевого значення. У верхній частині парку культури розташований Монумент Слави. Від первинної сталінської версії парку залишилися лише два архітектурних об'єкти: колонада центрального входу та будівля кінотеатру «Дружба». Тим не менше, цей парковий комплекс вважається прикладом вдалого пристосування архітектурних об'єктів до специфіки ландшафту і вдалого використання історизму в архітектурі. Своєрідною родзинкою парку є центральна алея парку, довжиною понад 800 метрів. 

За матеріалами: Вікіпедія, Virtual.ua, Твоє місто

Фото: uk.wikipedia.org, commons.wikimedia.org, www.gryntour.lviv.ua, iloveukraine.com.ua, vchaban.blogspot.com, sashalvovskiy.livejournal.com

Підготувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!