Топ-5 цікавих фактів про «Піккардійську терцію»

5387 0
Вокалісти «Піккардійської терції» отримали звання заслужених артистів України.
Фото: прес-служба "Піккардійської терції"

Фото: прес-служба "Піккардійської терції"

Президент України Петро Порошенко видав указ про відзначення державними нагородами до Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва. Про це повідомляється в офіційному інтернет-представництві президента України.

Нагороду отримала львівська формація «Піккардійська терція»: усім вокалістам присвоїли звання заслужених артистів України.

Читайте також: Екскурсія для лінивих. Як віртуально відвідати Львівську оперу

«Піккардійська Терція» – українська акапельна формація, яку створили у 1992-му році у Львові як квартет. Зараз у команді працюють шестеро вокалістів: Богдан Богач, Андрій Капраль, Ярослав Нудик, Роман Турянин, Андрій Шавала та Володимир Якимець.

Tvoemisto.tv пропонує переглянути топ-5 цікавих фактів про заслужених артистів України, на піснях яких виросло ціле покоління українців:

1. Що означає назва «Піккардійська терція», й досі повністю невідомо. Як зазначають музиканти, слово «терція» – це музичний термін, що позначає відстань від першої до третьої ноти.

2. Команда відтворює народні пісні, всесвітньо відому класику, а також має власні твори. Загалом в репертуарі «Піккардійської терції» майже 300 пісень жанрів кантрі, поп, джаз, фолк, рок, блюз та рок-н-рол.

3. Українські шанувальники звикли чути пісні гурту українською мовою. Проте гастролюючи Польщею, Канадою, Іспанією, Німеччиною, США, Італією та Францією, «Піккардійська терція» виконувала пісні дванадцятьма мовами світу.

4. У 2014 році під час поховання героїв Небесної сотні звучала пісня гурту «Гей, пливе кача». Відтоді пісня стала символом прощання з героями, які загинули під час війни в Україні.

5. У 15-тій платівці гурту є пісня, яку написав Кузьма Скрябін. Вона має назву «Шукав свій дім».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!