Топ-7 фільмів про шоколад

6155 0
Сьогодні відзначають Всесвітній день шоколаду. Tvoemisto.tv пропонує відсвяткувати цей день переглядом тематичних кінострічок про ці солодощі.
фото: Topshop

фото: Topshop

«Чарлі і Шоколадна фабрика»

(Charlie and the Chocolate Factory), 2005.

Фільм знято за однойменним романом Роальда Даля. Головний герой фільму – хлопчик Чарлі. Він дуже любить шоколад, але його сім’я дуже бідна, тому не може часто тішити хлопчика цими ласощами. Одного разу він знаходить квиток на шоколадну фабрику. І отут починаються пригоди.

«Віллі Вонка і шоколадна фабрика»

(Willy Wonka & The Chocolate Factory), 1971.

Інша екранізація книжки Роальда Даля «Чарлі і шоколадна фабрика». Мультимільйонер, власник великої і найкращої у світі кондитерської фабрики – Віллі Вонка, оголошує грандіозний конкурс, п'ять переможців якого можуть провести один день на його фабриці, а один з них стане володарем таємничого призу.

«Шоколад»

(Chocolat), 2000

Головна героїня Вієн селиться зі своєю маленькою донею у тихому містечку. Там жінка відкриває крамничку шоколаду власного виробництва. Усі задоволені, окрім мера, який вважає, що нова мешканка може посягнути на його абсолютну владу у цьому місті.

«Дякую за шоколад»

(Thank You for the Chocolate), 2000

Удівець Андре Полонскі вирішує одружитися вдруге. Його обраниця – спадкоємиця шоколадної фабрики. Він щиро закоханий у неї, але навіть не підозрює, наскільки хитрою та підступною є його наречена. Можливо, усе його життя упродовж довгих років залежало лише від цієї жінки.

«Уроки шоколаду»

(Lezioni di Cioccolato), 2007

Головний герой Маттіа змушений відвідувати уроки шоколаду замість свого працівника-нелегала, який зламав ногу на будівництві. Маттіа вчиться створювати цукерки і відкриває таємниці шоколаду. Спочатку йому не надто вдається, у чоловіка усе валиться з рук. Але він не здається.

«Закохані невротики»

(Les émotifs anonymes), 2010

Анжеліка і Жан-Рене – дуже сором’язливі люди, які обоє знаються на шоколаді. Вони відвідують психотерапевта, але навіть на заняттях з ним соромляться розмовляти. І вони б ніколи не зустрілися, якби Анжеліка не прийшла влаштовуватися на роботу в шоколадну фабрику. Власником останньої, за іронією долі, є Жан-Рене.

«Кров і шоколад»

(Blood and Chocolate), 2007

Дивна дівчина-перевертень, яка замість крові харчується шоколадом. Одного разу вона закохується у звичайного хлопця, але боїться йому розповісти про свою таємницю. Проте, рано чи пізно, таємне стане явним.

Ірина Ладика

За матеріалами: uk.wikipedia.org, toloka.to


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!