На правах реклами

Топ-7 молодих активістів, які змінюють Львів

6540 1
Для чого молодим людям політика? Ходиш на роботу, дбаєш про сім'ю, мрієш про майбутнє. Що ще треба? Не так думають декілька десятків громадських активістів, молодих спеціалістів, науковців, які вперше вирішили йти на вибори. Ці люди не сидять, склавши руки, не критикують владу, а втілюють соціальні ініціативи і роблять реальні зміни вже сьогодні.
фото: УГП

фото: УГП

Саме такі львів'яни вже сьогодні зібралися в Українській Галицькій Партії. Хто вони – нові обличчя львівської  політики?

 Хочеш змін – зроби їх сам! Так вважає Тарас Чолій, директор музею «Територія терору», продюсер фільмів «Золотий вересень» та «Срібна земля». Будучи активним громадським діячем, він, насамперед, зацікавлений у збереженні правдивої історії. Саме тому заснував проект «Локальна історія», де група науковців вже допомогла відкрити історію більш ніж двохсот галицьких сіл і містечок.  За свою активну громадянську позицію під час Євромайдану зазнав переслідувань тодішньої влади. На його думку, влада стане ефективною тоді, коли перетвориться із закритого елітного клубу на відкрите середовище для нових людей із новими ідеями.

Це не політика, це господарка! Наталія Піпа, молода мама і керівник громадської організації “Кращий Сихів» зупинила незаконну забудову скверу на Сихові. Це була напружена боротьба із забудовниками, яка тривала понад рік. Проте це об’єднало багатьох активних сихівчан і вже сьогодні вони втілюють новий спільний проект «Сквер Гідності», який стане інтерактивним простором для усіх. Ще Наталя працює у центрі для дітей з особливими потребами “Джерело”. Наталя переконана, що великі справи починаються зі щоденних, маленьких, але наполегливих кроків.

Антон Петрівський змінив своє ставлення до політики, коли зрозумів особисту відповідальність за долю держави. Корупція, соціальна несправедливість – це та злість кожного добровольця АТО, яку сьогодні переживає й Антон. Тому він вирішив йти в політику, щоб до влади знову не прийшли негідники, які спекулюють на людських слабкостях заради власних інтересів. Антон має чималий досвід системної роботи, він працював у Львівській міській раді, має 2 вищі освіти. Ще тоді зрозумів: там, де я зараз живу, будуть жити мої діти і, якщо не цікавитися життям міста та тим, що робить влада, ми приречені  жити в бруді, ходити по ямах, платити хабар за довідку чи за місце для дитини в садочку.

Активіст Галицької партії, кандидат історичних наук Віталій Ляска шукає історичну правду в буквальному значенні цього слова. Мандруючи по селах, він розшукує старожилів – живих очевидців давно минулих часів. Розпитуючи їх, він складає історичний портрет села, аби згодом презентувати його мешканцям. Таким чином він намагається відновити правдиве історичне обличчя галицьких містечок та сіл. Його проект «Локальна історія» не обмежується лише розкриттям історичних фактів, а має в собі і просвітницьку місію: усвідомивши своє коріння, населення села чи міста стає на міцною громадою. Наразі проект «відкрив» рідну історію мешканцям понад 200 сіл Галичини.

Ще одна прибічниця нової політичної сили, Юлія Гвоздович, створила громадську ініціативу «Львів, дружній до дітей та сімей». Каже, саме так можна запровадити європейські цінності і у нашому місті та зробити його комфортним для вагітних жінок, дітей та людей з особливими потребами. З ініціативи молодої мами вже відбулося перше громадське обговорення по встановленню у місті дитячих майданчиків європейського зразка. Попереду – робота з громадськими закладами і унікальний майданчик у Парку культури. «Львів, в першу чергу, має бути відкритим не для туристів, а для звичайних львівських сімей», – зазначає Юлія.

Ігор Дякович, правозахисник та координатор міжнародного руху спільнот «Віра і світло» вже довгий час працює із неповносправними львів’янами та їхніми родинами. Його історія в боротьбі за права людей з особливими потребами почалася із власного трагічного життєвого досвіду, коли він через недбальство комунальних служб втратив ногу. Сьогодні він разом з командою юристів, економістів, медиків та освітян відстоює право на гідне життя для мешканців рідного міста.

Із корупцією треба боротися тут і тепер! Мирослав Сімка, голова громадської ініціативи «Тендер та злочин», не дав вкрасти понад 240 мільйонів гривень із державного бюджету, моніторячи ситуацію у сфері державних закупівель. Йому вдалося зупинити махінації у державних структурах, за фактами зловживань відкрито 7 кримінальних справ. Мирослав слідкує за «фінансовою чистотою» чиновників вже у трьох областях Західної України. Також своїм обов’язком вважає допомогу українській армії – разом із колегами придбав перший безпілотник для АТО, який дав змогу українським військовим бачити територію противника до найменших дрібниць.

Чи готові львів'яни дати шанс по-справжньому новим людям? Чи готові нарешті довірити владу звичайним людям, своїм колегам, знайомим, сусідам, які вже роблять реальні зміни у місті. Вже незабаром ми про це дізнаємося. А зараз Українська Галицька Партія закликає усіх, хто має бажання змінювати місто і країну, приєднуватися до команди. Деталі на сайті.

 


Читайте також:
2 Вересня, 2015 15:03
Ольга Ігорівна Топ 7? Ці обличчя взагалі перший раз бачу, хіба крім п. Чолія. Як можна стільки всього робити, але щоб про це ніхто не знав? І 240 мільйонів? Тут або відверта брехня, або ці люди - дуже вже індивідуалісти і працювали не для піару... Хоча, може, це і є їхня перевага, в порівнянні зі свободівцями, які нічого і ніколи в принципі не робили, ну хіба витворяли.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!