Топ-9 фільмів про дружбу у різних її проявах

14445 0
Сьогодні у світі відзначають міжнародний день дружби. Tvoemisto.tv пропонує провести сьогоднішній вечір у компанії друзів за переглядом тематичного фільму.
фото: скріншот з фільму 1+1

фото: скріншот з фільму 1+1

Хатіко (2009)

Фільм поставлений за історією, що сталася в Японії в 20-х роках ХХ століття. Професор Паркер Вілсон назвав нового чотириногого вихованця породи акіта-іну Хатіко (японською – Восьмий). Коли Хаті підріс, він став постійно супроводжувати господаря, щодня проводжав його на вокзалі. І навіт після того, як професор несподівано помер, вірний Хатіко продовжував чекати на свого друга.

Один день (2011)

Емма Морлі та Декстер Мэйг'ю, випускники Единбурзького університету, усі чотири роки коледжу ігнорували один одного, але випивши зайвого на випускному — прокидаються в одному ліжку. Незважаючи на те, що вони зовсім різні, Емма та Декстер стають найкращими друзями.

Король говорить (2010)

Фільм заснований на реальних подіях та розповідає про британського короля Генріха VI, якому виконувати функції монарха заважало затинання. На початку Другої світової війни народу як ніколи було важливо мати сильного лідера та чути його впевнений голос. Тож Генріх VI починає відвідувати логопеда, щоб побороти свій страх публічних виступів. Стрічку було номіновано на Оскар у 12 категоріях, з яких вона перемогла у чотирьох, у тому числі як найкращий фільм.

Вперед і вгору (2009)

Пенсіонер Карл Фредріксен вирішує виконати обіцянку, яку він дав покійній дружині, та здійснити свою мрію про велику пригоду. Прив'язавши тисячі повітряних кульок до свого будинку, містер Фредріксен відправляється в дивовижну подорож до Південної Америки. Але виявляється, що в будинку Карла є випадковий «пасажир» — школяр на ім’я Расел.

1+1 (2012)

Багатий аристократ Філіп, що лишився паралізованим після аварії на параплані, наймає собі помічника, котрий має за ним доглядати. Одному з кандидатів, чорношкірому Дрісові, не потрібна робота — він хоче письмову відмову, щоб отримувати допомогу по безробіттю. Але несподівано саме його Філіп бере на роботу.

Достукатись до небес (1997)

Двоє несхожих одне на одного молодих хлопців — Мартін Брест і Руді Вурліцер — зустрічаються в клініці для онкохворих, де обоє дізнаються, що смертельно хворі й жити їм залишилося кілька днів. У палаті вони знаходять пляшку текіли, після дегустації якої розпочинають розмову про смерть, життя та те, чого вони прагнули, але так і не встигли зробити. Мартін дізнається, що Руді ніколи не бачив моря. Мартін бажає будь-що здійснити мрію свого нового друга.

Міст у Терабітію (2007)

П'ятикласник Джессі не має друзів і живе у віддаленому від міста домі. Але одного разу в сусідньому будинку поселяється Леслі, яка в перший же шкільний день відбирає у нього звання найшвидшого бігуна. Незважаючи на це, вони стають найліпшими друзями. Вони вигадують фантастичний світ — Терабітію, у якому проводять майже увесь час після школи.

Клуб перших дружин (1996)

Історія трьох подруг, які зустрічаються через тридцять років розлуки. Усі троє свого часу допомогли своїм чоловікам встати на ноги, а зараз покинуті ними заради молоденьких дівчат. Подруги вирішують помститися своїм чоловікам і створюють «Клуб перших дружин» — цент реабілітації для всіх покинутих жінок.

Список останніх бажань (2007)

Автомобільний механік Картер Чемберс вперше зустрівся з мільярдером Едвардом Коулом у клініці. Їх обох поклали в одну палату з однаковим діагнозом — рак легень. Після декількох обстежень їм кажуть, що обом залишилось жити від півроку до року. Тому чоловіки вирішили скласти список останніх бажань — речей, які б вони хотіли зробити перед смертю, — і виконати їх.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!