Топ-9 найбільш проблемних будівництв у Львові

5693 0
Державна архітектурно-будівельна інспекція України в рамках співпраці із Львівською міською радою здійснила моніторинг містобудівної ситуації у м. Львові та передала міськраді вичерпну інформацію по дев'яти об’єктам будівництва, які є найбільш резонансними.
фото: news.vashmagazin.ua

фото: news.vashmagazin.ua

Зокрема, на шести з цих об’єктів Інспекція здійснила перевірки та виявила низку порушень містобудівного законодавства.

Так, на будівництві багатоквартирного житлового будинку по вулиці Сахарова,70 замовнику передано проектну документацію для виконання будівельних робіт з порушенням будівельних норм. Проектну організацію оштрафовано на 109,6 тис. грн., головного архітектора – на 15,3 тис. грн. Станом на сьогодні триває розгляд справи у суді за позовом замовника та підрядника.

На будівництві багатоквартирного житлового будинку із офісними приміщеннями на першому рівні по вул. Личаківській,259 виявлено, що замовник вніс недостовірні дані до декларації в частині категорії складності будробіт та видання міською владою містобудівних умов та обмежень забудови. Інспекція зупинила будроботи, проте, замовник оскаржив її дії в суді. Станом на сьогодні судове рішення не прийняте. При повторній перевірці ДАБІ виявила, що будівництво триває без дозвільних документів. За що на порушника накладений штраф на 109,6 тис. грн.

На будівництві багатоквартирного житлового будинку на вул. Наукова, 2а Інспекція виявила недостовірні дані в декларації про готовність об’єкта до експлуатації. Приписи Держархбудінспекції не були виконані, порушник оштрафований на 103,2 тис. грн. Сьогодні постанова оскаржується в судовому порядку.

На будівництві по вулиці Лижвярській,42 виявлені недостовірні дані у декларації замовника, оскільки замість вказаної реконструкції там відбувається нове будівництво. Інспекція надала припис про зупинення виконання будробіт та скасувала реєстрацію декларації. Сьогодні це рішення ДАБІ оскаржується замовником в суді. В 2015 році проведена повторна перевірка, яка встановила, що порушник попри заборону продовжує будівництво.

Щодо будівництв на проспекті Шевченка, 3 та на Галицькій площі, 15, то Держархбудінспекція виявила, що під час будробіт самовільно зайнято земельну ділянку загальною площею 0,0163 га із земель житлової та громадської забудови. Також всупереч дозвільним документам там відбувається не реконструкція, а нове будівництво. Будроботи були зупинені, а порушник оштрафований. В ході судового розгляду дії Інспекції визнані правомірними.

На будівництві житлового кварталу по вулиці Антонича, 5 завершується перевірка ДАБІ на вимогу МВС, після чого будуть сформульовані конкретні приписи та постанови.

Щодо трьох інших об’єктів будівництва (вул. О. Степанівни, 8, Голубовича, 7, М. Лукаша,1) ДАБІ не має можливості здійснити перевірку, у зв’язку з дією мораторію на перевірки контролюючими установами юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!