Трагедія на шахті «Степова»: що відомо

4262 0
За попередніми висновками, на шахті відбувся спалах метану. Проте, що стало безпосередньою причиною вибуху, а також винних осіб, які будуть притягнуті до відповідальності, встановить спеціальна комісія.
фото: dedmaxopka - LiveJournal

фото: dedmaxopka - LiveJournal

За словами очільника ЛОДА Олега Синютки, 8 гірників загинули. «Ми можемо стверджувати про 8 летальних випадків. Наймолодшому із загиблих було 19 років, а найстаршому – 42. Серед них – начальник дільниці, гірничий майстер та 6 шахтарів, – зазначив Олег Синютка. – Ще 14 шахтарів перебувають в опіковому відділенні Червоноградської лікарні. Їх загальний стан середньої важкості. За необхідності ми готові забезпечити гірникам лікування від опіків закордоном».

20 постраждалих на шахті «Степова», які первинну допомогу отримали в Червоноградській лікарні,  поетапно, з  20 год. вечора до 3 год. ночі були доставлені до 8-ї лікарні. «Впродовж ночі проводилися лікувальні заходи, і на ранок стан усіх пацієнтів стабільний, у частини – середньої важкості. Важкість стану зумовлюється опіками дихальних шляхів, у деяких пацієнтів також опіками обличчя і кістей. На даний момент загрози для життя жодного пацієнта немає. Всі отримують необхідну терапію, з постраждалими працюють психологи», – зазначив начальник управління охорони здоров’я міста Володимир Зуб.

Сьогодні, 3-го березня, Кабінет Міністрів України утворить державну комісію для перевірки усіх вугледобувних підприємств країни щодо забезпечення засобами і дотримання норм безпеки виробництва. Про це напередодні повідомив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман після оперативної наради на шахті «Степова» ВАТ «ЛьвівВугілля» у с. Глухів Сокальського району Львівської області.

Читайте також: Львів’ян просять утриматися від розваг через жалобу за загиблими гірниками

«Це той випадок, коли потрібно не тільки розібратися, що тут відбулося, а й зрозуміти по інших шахтах у країні, що там відбувається з безпекою шахтарів як індивідуальною, так і колективною. Це пріоритет №1. Тому ми прийняли наступне рішення: завтра утворення державної комісії на рівні Кабінету Міністрів», – заявив Прем'єр-міністр.

Крім того, 200 млн гривень буде виділено на індивідуальні засоби захисту для гірників, повідомив Глава Уряду.

Сім'ям загиблих гірників на шахті №10 «Степова» у Львівській області, де сьогодні унаслідок вибуху та обвалу гірської породи загинули вісім гірників, виплатять допомогу у розмірі близько 600-700 тисяч гривень.

«Ми приймемо рішення про те, щоби виділити кожній родині по півмільйона гривень. Також буде відповідна компенсація з відповідних соціальних фондів близько 150 - до 200 тисяч гривень. Тобто загальна компенсація буде від 600 до 700 тисяч гривень», – повідомив Глава Уряду.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!